Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Το Δημοτικό Κοιμητήριο και η αναγκαία βελτίωση της καθημερινότητας που έχει ξεκινήσει

0 974

 

Σχόλιο από την Ευτυχία Παπαλουκά, Αντιδήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας 

 

 

 

Επτά σχεδόν μήνες μετρά η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Τομπούλογλου.

Παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία παραδόθηκε ο Δήμος από την προηγούμενη διοίκηση Βούρου είναι εμφανές πως γίνεται καθημερινά μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης υποδομών που βρίσκονταν επί χρόνια σε πλήρη εγκατάλειψη.

 

Για παράδειγμα, το Δημοτικό Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, παρότι αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο μας, τα προηγούμενα χρόνια δεν τύγχανε της φροντίδας που αρμόζει. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν λειτουργούσαν τα στοιχειώδη, όπως οι τουαλέτες των εργαζομένων που πραγματοποιούν ταφές και εκταφές (!!!), αλλά και δεκάδες βρύσες. Επί πολλά χρόνια, οι εργάτες ταφών-εκταφών δεν είχαν τουαλέτες…

 

Προφανώς, δεν είναι εύκολο, ούτε και εφικτό μέσα σε μόλις επτά μήνες, να αποκατασταθούν βλάβες και συσσωρευμένα προβλήματα ετών. 

Σημειωτέον ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε ψηφίσει, ως όφειλε εκ του νόμου, προϋπολογισμό, τεχνικό πρόγραμμα και τέλη για το 2024 μέσα στο 2023. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Τομπούλογλου να μην έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και να έχει δεμένα χέρια σε σχέση με κάθε αναγκαία δαπάνη για τους τρεις από τους επτά μήνες που διοικεί.

 

Παρόλα αυτά η εικόνα της πόλης έχει αρχίσει να αλλάζει σταδιακά προς το καλύτερο, λόγω της διοικητικής οργάνωσης αλλά και της αυταπάρνησης των εργαζομένων των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Γίνεται κριτική από πολιτικούς αντιπάλους του Γιάννη Τομπούλογλου, είτε λόγω απύθμενης άγνοιας είτε για λόγους μικροπολιτικής προπαγάνδας, για το πώς είναι δυνατόν να αυξήθηκαν τα τέλη και παρόλα αυτά να μην λάμπει η πόλη από καθαριότητα. 

 

Τα δημοτικά τέλη εισπράττονται από τους παρόχους ενέργειας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος που πληρώνουν οι πολίτες.

Στη συνέχεια, οι πάροχοι τα αποδίδουν στους Δήμους για την αξιοποίησή τους στις «ανταποδοτικές» υπηρεσίες, για την καθαριότητα, δηλαδή, και τον ηλεκτροφωτισμό.

Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 2024, τα αναπροσαρμοσμένα τέλη, με τους χρόνους που απαιτούνται για να γίνουν οι εκκαθαρίσεις των παρόχων και η διαδικασία για την απόδοσή τους, δεν έχουν καν αρχίσει να εισρέουν στα ταμεία του Δήμου. Από αυτό τον μήνα, θα αρχίσουν τμηματικά να έρχονται προσαυξημένα τα έσοδα των ανταποδοτικών.

Το έλλειμμα στα ανταποδοτικά που εξανάγκασε τη διοίκηση Τομπούλογλου να υλοποιήσει την αναπροσαρμογή στα τέλη συνεχίζει να υφίσταται.

Το προσωπικό παραμένει το ίδιο που ήταν επί Βούρου εφτά μήνες πριν, μειωμένο κατά το 1/3 περίπου σε σχέση με την περίοδο της δημοτικής αρχής Άρη Βασιλόπουλου.

Ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις, φυσικά, δεν έχουν προλάβει να αναβαθμιστούν.

 

Παρά ταύτα, χάρη στην συστηματική προσπάθεια της νέας διοίκησης, η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο μέσα σε λίγους μήνες και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση, και έχουν αρχίσει να τίθενται οι βάσεις προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση στην εικόνα και στην καθημερινότητα της πόλης.

Αυτό το παραπάνω που θέλουμε όλοι μας προϋποθέτει στελέχωση των υπηρεσιών που είναι αποδεκατισμένες από προσωπικό, επένδυση σε εξοπλισμό και σωστή προτεραιοποίηση των αναγκών από τους αιρετούς.

Μαζί, βέβαια, με την καθημερινή φυσική παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου και των στελεχών της διοίκησης επί του πεδίου, ώστε να είναι όλοι κοινωνοί των προβλημάτων σε κάθε γειτονιά, κάτι που ήδη έχει κερδίσει τα εύσημα από τον κόσμο της πόλης! 

 

Στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, ο αρμόδιος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Τομπούλογλου έχει επίσης καθημερινή παρουσία και κοπιάζει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Κοιμητηρίου, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, με τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Ταυτόχρονα ενεργοί πολίτες όπως ο Γιάννης Καραμίχος προσφέρουν με τις τεχνικές τους γνώσεις και είναι στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον Κώστα Τομπούλογλου, για την φροντίδα μιας από τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες μας.

 

Εικόνες όπως αυτές δείχνουν το τι πραγματικά πρεσβεύει η νέα δημοτική αρχή και σηματοδοτούν την έναρξη μιας θητείας ουσιαστικών παρεμβάσεων προς όφελος της πόλης:

 

Ευγενική χορηγία, αντικαταστάθηκαν όλες οι βρύσες στο Κοιμητήριο.

 

 

Κλάδεμα δένδρων στο χώρο του Κοιμητηρίου (ξερά κλαδιά που δημιουργούσαν προβλήματα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις)

 

 

 

Εργασίες αποκατάστασης στον νεκροθάλαμο του Κοιμητηρίου από την Τεχνική Υπηρεσία

 

 

Επαναλειτουργία των χώρων ατομικής υγιεινής του προσωπικού ταφών-εκταφών, μετά από χρόνια…

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μου φίλο Γιάννη Καραμίχο, μάχιμο εθελοντή εδώ και χρόνια στον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και πάντα παρόντα όπου υπάρχει ανάγκη.

Για κάποιους ανθρώπους η προσφορά είναι απλώς τρόπος ζωής! 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα