Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Μεταφυτεύθηκαν έξι αιωνόβιες ελιές στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι μεταξύ των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διάσωσης αιωνόβιων ελαιοδένδρων.

0 406

Η συγκεκριμένη δράση είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, όταν οι εργασίες για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων “συναντούν” αιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

256892438_319313533002445_4198527954864328099_n.jpg

Ο Δήμος μας ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των προαναφερόμενων φορέων, βρίσκοντας τα κατάλληλα σημεία για να μεταφυτευθούν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Συγκεκριμένα μεταφυτεύθηκαν συνολικά έξι (6) αιωνόβια και υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα, δύο (2) στην κεντρική πλατεία της πόλης (π. Πατριάρχου), ένα (1) στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, ένα (1) στη λίμνη του άλσους, ένα (1) επί της οδού Κανάρη στη Νέα Χαλκηδόνα και ένα (1) στην είσοδο της πόλης επί της Λ. Δεκελείας & οδού Ν. Πλαστήρα.

255946187_403684264671053_7682015810820703571_n.jpg

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η μεταφύτευση 6 ακόμα υπεραιωνόβιων ελαιοδένδρων με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα με γεμίζει χαρά. Κι αυτό γιατί και η Γ´ φάση του προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο πιάνει τόπο. Η συνεργασία αυτή των δύο φορέων μας, αλλά και των «φυσικών» μας δικαιούχων, των Δήμων της χώρας έχει διασώσει και μεταφέρει στους νέους τόπους τους πάνω από 300 ελαιόδενδρα σε περισσότερα από 100 σημεία 40 και πλέον Δήμων, Πανεπιστημίων κλπ. Το Πράσινο Ταμείο συνεχίζει και με άλλες δράσεις νέων φυτεύσεων, όπως αυτές που παρουσιάσαμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Ήπειρο. Καλούμε δε τους Δήμους, να δουν με ιδιαίτερη προτεραιότητα το μέτρο για νέα Smart Parks – αστικού πράσινου που περιέχει η τρέχουσα πρόσκληση Αστικής Αναζωογόνησης. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, οι megafires του καλοκαιριού δυστυχώς άφησαν το αποτύπωμα τους και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να δράσουμε από κοινού. Το χρωστάμε κυρίως στις γενιές που έρχονται».

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε: «Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ετών της θητείας μας. Με την μεταφύτευση των συγκεκριμένων αιωνόβιων και υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων στην πόλη μας, δημιουργούνται έξι σημεία αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην τόνωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Όμως η συνεργασία μας με το Πράσινο Ταμείο δεν σταματά εδώ. Ο Δήμος μας το προσεχές διάστημα πρόκειται να καταθέσει την πρότασή του στη νέα πρόσκληση που φέρει τον τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση», ώστε να καταφέρουμε και μέσω αυτού του προγράμματος να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις απαραίτητες για την πόλη μας. Κλείνοντας να ευχαριστήσω θερμά την υπηρεσία Πρασίνου, την Τεχνική υπηρεσία, τα συνεργεία του Δήμου μας καθώς και τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακής Πολιτικής Θ. Λέκκα, για την στήριξη και την δουλειά που έκαναν για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω δράση».

 

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα