Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Πριν λίγο στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας (ρεπορτάζ και φωτογραφίες)

0 1,375

Το υψίστης σημασίας έργο που επιτελούν αδιάκοπα επί σειρά ετών η Πρόεδρος κ. Κική Καραθανάση και οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου της πόλης μας, υποκαθιστώντας ουσιαστικά το οργανωμένο κράτος που τυπικά έχει την ευθύνη για τη διαχείριση, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων, είναι ο λόγος που κάθε δράση και πρωτοβουλία τους αγκαλιάζεται μαζικά από τον κόσμο της πόλης μας και που χαίρουν της μεγάλης εκτίμησης και του σεβασμού όλων μας.

Για ακόμα μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο παζάρι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, φέτος στον χώρο του καταφυγίου εντός του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, σε ανοιχτό χώρο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία. Ο καιρός σήμερα Κυριακή ήταν υπέροχος κι έτσι ευνόησε την μαζική προσέλευση των φίλων και υποστηρικτών του Συλλόγου που αντάλλαξαν ευχές και έκαναν τις αγορές τους.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των δράσεων οικονομικής στήριξης (που είναι και η βασική πηγή χρηματοδότησης του φιλοζωικού έργου), όπως είναι τα παζάρια, αλλά και στην παιδαγωγική-κοινωνική δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου που υποδέχεται μαθητές και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης προς κάθε έμβιο ον, έχει η λειτουργία του καταφυγίου στο κέντρο της πόλης μας. Μέσα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Σε ένα χώρο που έχει ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια στην συνείδηση των δημοτών με το φιλοζωικό έργο, που είναι μέσα στον αστικό ιστό και ευνοεί την στενή επαφή του Συλλόγου με την τοπική μας κοινωνία, που είναι ο πλέον ασφαλής και κατάλληλος για την διαβίωση αδέσποτων σκυλιών και γατιών και αποτελεί εγγύηση για την απρόσκοπτη δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου, που στηρίζεται στην προσφορά χρόνου, εργασίας και χρημάτων από εθελοντές.

Μεταξύ των φίλων του Φιλοζωικού Συλλόγου το μεσημέρι της Κυριακής, τελευταίας ημέρας του παζαριού, συναντήσαμε του δημοτικούς συμβούλους Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας Χάρη Τομπούλογλου και Τάκη Αθανασόπουλο, τον γνωστό συμπολίτη μας Γιάννη Λουκιδέλη και την συμπολίτισσά μας ηθοποιό-συγγραφέα-σκηνοθέτιδα Γωγώ Φάκου.

 

Για τον Μύλο,

Ευτυχία Παπαλουκά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα