Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Αλέκος Γούλας-Ευτυχία Παπαλουκά: Με εκπαιδευτικούς-φαρμακοποιούς επαναλειτουργούν αύριο τα σχολεία!

Την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων εκφράζουν με επιστολή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκος Γούλας και Ευτυχία Παπαλουκά και ζητούν ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή για τις ενέργειές της, ενόψει της κορύφωσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Ακολουθεί η απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας.

0 1,168

Η επιστολή των  Αλέκου Γούλα και Ευτυχίας Παπαλουκά:

Κύριε Αντιδήμαρχε,

εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν εκφράσει δημόσια την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων ενόψει της κορύφωσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης ‘Ομικρον του κορωνοϊού, καθώς θεωρούν, ότι πολλά τμήματα σχολείων θα υποχρεωθούν να κλείσουν παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει η προϋπόθεση του 50% συν ένα για την αναστολή λειτουργίας τους.Το νέο δεδομένο είναι πως σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογικήτου «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Αν λάβουμε και υπόψη πως πολλές οικογένειες δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα προβλεπόμενα self test η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα self test θα μπορούν να το προμηθεύονται από τα σχολεία τους μέσω των Δήμων, γεγονός που θέτει προβληματισμούς για τη διενέργεια των τεστ στα σχολεία.

Ως εκ τούτου το ερώτημα είναι εάν ο Δήμος δύναται να προμηθεύσει μέσω των σχολικών επιτροπών τις σχολικές μονάδες με τα self test που θα πρέπει να γίνουν τη Δευτέρα το πρωί και στη συνέχεια που θα κάνουν οι μαθητές τα ράπιντ τέστ που απαιτούνται σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, αν διαπιστωθεί κρούσμα στις σχολικές τάξεις.

Θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε ιδιωτικές μονάδες με κάλυψη του Δήμου ή θα απευθυνθούν στην τοπική μονάδα υγείας; Θυμίζουμε πως αυτή λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και σύμφωνα με τους υπεύθυνους είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ως μονάδα λόγω των εμβολιασμών.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς αποφυγή άσκοπης αναστάτωσης στις σχολικές μονάδες και άσκοπου συνωστισμού των μαθητών στα διαγνωστικά κέντρα.

Τέλος παρακαλούμε επίσης για την άμεση ενημέρωσή μας, για το εάν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα τώρα που τα σχολεία τείνουν να μετατραπούν εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και μεταφοράς του ιού!

 

 

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά 

 

 

 

 

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας στους Αλέκο Γούλα και Ευτυχία Παπαλουκά:

 

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας.  Κατόπιν επικοινωνίας μου με διευθυντές σχολείων της πόλης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από νωρίς  σήμερα το απόγευμα τα σχολεία της πόλης έχουν προμηθευτεί από τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αριθμό σελφ τεστ για την κάλυψη ελλείψεων που τυχόν παρουσιαστούν το πρωί της Δευτέρας κατά την επανέναρξη των σχολείων. Επιπλέον με απόφαση της Δημοτικής Αρχής και με τις άμεσες ενέργειες των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, κ.κ. Πάρη Βεντήρη και Γεώργιο Κεραμιδά, οι Σχολικές Επιτροπές προμηθεύτηκαν σήμερα νωρίτερα το μεσημέρι επιπλέον ικανό αριθμό σελφ τεστ για την αντιμετώπιση τυχόν αναγκών που θα προκύψουν στις σχολικές μονάδες και δεν μπορούν να καλυφθούν με τα τεστ που έχουν ήδη τα σχολεία. Όσον αφορά τη διενέργεια ράπιντ τεστ, σας υπενθυμίζω ότι τα τεστ διενεργούνται δωρεάν σε όλες τις δημόσιες δομές (Κέντρα Υγείας, πρώην ΙΚΑ , Νοσοκομεία κ.λπ.) και θα εξακολουθούν να διενεργούνται εκεί και με βάση τα  νέα πρωτόκολλα που θα ισχύουν από αύριο. Από νωρίς αύριο το πρωί οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και το Τμήμα Παιδείας θα είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση οιασδήποτε ανάγκης.

 

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής
Αναστάσιος Κωνσταντινίδης
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα