Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Μάριος Δέτσης: Πώς θα χαρούμε με τα παιδιά μας το χιόνι με ασφάλεια!

0 958

 

Γράφει ο Παιδίατρος Μάριος Δέτσης

 

Η σημερινή ημέρα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και καθαρό αέρα, σας προτρέπω να αφήσετε όλοι τις οθόνες και να παίξετε έξω με τα παιδιά σας με ασφάλεια.
Ξεκινάμε με το ντύσιμο! Αθάνατη Ελληνίδα μάνα
Ντύστε τα παιδιά κατάλληλα αλλά όχι υπερβολικά. Με 4-5 στρώσεις ρούχα δεν θα μπορέσουν να παίξουν και να χαρούν και δεν τις χρειάζονται. Μια καλή λύση για τα μεγαλύτερα παιδιά είναι να τα ντύσουμε με τα ίδια ρούχα που φοράμε και εμείς, ενώ στα μωρά και στα μικρότερα παιδιά να προσθέσουμε ένα επιπλέον στρώμα. Αν υπάρχουν δυνατότητα το εξωτερικό στρώμα να είναι αδιάβροχο.
Tips: Τα τζιν και τα βαμβακερά δεν παρέχουν καλή μόνωση από το κρύο και την υγρασία
Σκεφτείτε να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και γάντια
Προτιμήστε ισοθερμικά εσώρουχα
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι, ο λαιμός και τα χέρια τους είναι καλά καλυμμένα.
Κάντε διαλείμματα και πίνετε άφθονα υγρά
Τα παιδιά εύκολα μπορούν να ξεχαστούν στη χαρά του παιχνιδιού, αν δείτε να παρουσιάζουν ρίγος, τρίξιμο των δοντιών, καταρροή, αδυναμία, ζάλη ή έχουν βραχεί κάντε ένα διάλλειμα σε ζεστό χώρο και προσφέρεται ένα ζεστό ρόφημα πριν ξεκινήσουν εκ νέου το παιχνίδι. Ζητήστε από το παιδί σας αναφέρει εάν χάσει την αίσθηση στα δάχτυλα, τα δάχτυλα των ποδιών, τα μάγουλα, τα αυτιά ή τη μύτη τους, και σε αυτή την περίπτωση κατευθυνθείτε αμέσως μέσα. Η διατήρηση καλής ενυδάτωσης είναι εξίσου σημαντική κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα ζεστά υγρά βοηθούν και στη διατήρηση της θερμοκρασίας.
Φορέστε αντηλιακό, Ναι αντηλιακό!
Τα χειμερινά ηλιακά εγκαύματα είναι αρκετά συνηθισμένα, ιδιαίτερα σε άτομα που ασχολούνται με χειμερινά σπορ. Ιδιαίτερα σε μεγάλα υψόμετρα το χίονι αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου σε μεγάλο ποσοστό. Άρα εφαρμόζουμε αντηλιακό στο πρόσωπό και στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος του παιδιού.
Γενικά, ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους χωρίς επίβλεψη ενηλίκου, διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση από δρόμους και οπουδήποτε υπάρχουν αυτοκίνητα και για τους πιο extreme που θα δοκιμάσουν έλκηθρο, σκι και άλλα σπορ να μην ξεχνάτε ποτέ τον προστατευτικό εξοπλισμό και τους κανόνες ασφαλείας.
Πηγή Μάριος Δέτσης
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα