Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ευχές προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων από τους Αλέκο Γούλα, Ευτυχία Παπαλουκά, Νίκο Τσορβά

0 764

 

 

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ και αύριο στα ΓΕΛ. Θα περίμενε κανείς, έπειτα από τους 6 νόμους και τις εκατοντάδες εγκυκλίους των τελευταίων ετών που σχετίζονται με το εκπαιδευτικό σύστημα να έχουμε αισθητή βελτίωσή του. Απεναντίας. Η ισοτίμηση των πτυχίων των Κολλεγίων με τους πανεπιστημιακούς τίτλους, η γιγάντωση της Ιδιωτικής εις βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η κατάργηση των κοινωνικών και εικαστικών σπουδών, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, η εξεταστικοκεντρική εμμονή, η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ και η νέα μείωση των εισακτέων– αυτή τη φορά 9.000 λιγότερες θέσεις!- είναι κάποια από τα νέα δεδομένα που προσφέρονται στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων!

 

Η μείωση του αριθμού εισακτέων μάλιστα στα Πανεπιστήμια Αθήνας – Θεσσαλονίκης, δηλαδή στα αστικά κέντρα όπου κατοικοεδρεύει η πλειονότητα των υποψηφίων της χώρας (άρα υπάρχει αυξημένη ζήτηση) είναι σίγουρο ότι αφενός δημιουργεί ανοδικές τάσεις στις βάσεις εισαγωγής τους, αφετέρου, αποκλείει μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Αγαπητές μας υποψήφιες, αγαπητοί μας υποψήφιοι,

 

μπορεί οι «μεγάλοι» να μην έστρωσαν με ροδοπέταλα το δρόμο σας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί σας όμως γνωρίζουν και εκτιμούν τις προσπάθειές σας και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Ακόμη και αν δεν έρθει στο βαθμό που επιθυμείτε, εσείς θα είστε οι νικητές. Είμαστε σίγουροι πως θα δείξετε εκ νέου ψυχραιμία και θα έχετε περίσσια αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και σε αυτή τη δοκιμασία.

 

Αλέκος Γούλας

Ευτυχία Παπαλουκά

Νίκος Τσορβάς

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα