Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών: 20 άξονες δράσης για την πόλη μας σε δημόσια διαβούλευση

0 1,611

 

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θέτει τους 20 άξονες δράσης για την πόλη μας σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως θα δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικό πρόγραμμα που θα αναφέρεται σε κάθε άξονα παρέμβασής μας.

 

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
2. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3. ΑΛΣΟΣ
4. ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
5. ΠΑΙΔΕΙΑ
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
7. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
8. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ
9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
10. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
11. ΑμεΑ
12. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ
13. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
14. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
15. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
16. ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
17. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
18. ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19. ΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ ΕΝΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ- ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ
20. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

 

 

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Διαφυλάσσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Ενισχύουμε τις δομές του με μόνιμο και έκτακτο προσωπικό και δημιουργούμε νέες δομές με στόχο μία σύγχρονη πόλη που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων.

 

2. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θέλουμε το Δήμο μας καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον. Με έμφαση στην ανακύκλωση και στόχευση στην πηγή, με κίνητρα και αντικίνητρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, ενίσχυση του προγράμματος υπογειοποίησης κάδων, τοποθέτηση φωτοβολταικών σε δημοτικούς χώρους , αποκατάσταση πεζοδρομίων, τοποθέτηση ηχοπετασμάτων εντός ορίων του Δήμου στο ύψος της εθνικής οδού κ.α. Τα ποτάμια και τα ρέματα είναι υδάτινος κόσμος που χρειάζεται προστασία. Υποστηρίζουμε την οικολογική ανάπλασή τους ενάντια στον εγκιβωτισμό και την τσιμεντοποίηση.

 

3. ΑΛΣΟΣ
Επιδιώκουμε την αναβάθμιση και προστασία του Άλσους και των χώρων πρασίνου. Η κατασκευή ενός αναψυκτηρίου που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Άλσους είναι άμεση προτεραιότητα . Σήμερα και ενώ υπάρχει δυνατότητα για κατασκευή ενός νόμιμου αναψυκτηρίου 120 τ.μ., στη θέση του παλιού Κενταύρου, με σεβασμό στη φυσιογνωμία του δάσους, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του. Η ανέγερσή του ήταν μεν στόχος της δημοτικής αρχής αλλά παρέμεινε στόχος.

 

4. ΕΡΓΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
Κάθε τόπος έχει και τις δικές του ανάγκες. Υπάρχουν έργα τοπικής σημασίας που εκκρεμεί η υλοποίησή τους. Χρειάζεται ιεράρχηση αυτών και σοβαρή αντιμετώπιση. Το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα είναι ένα από αυτά που έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Η κατασκευή γέφυρας στη Νέα Χαλκηδόνα στο ύψος του Σκλαβενίτη αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων. Κάθε γειτονιά πρέπει να έχει άποψη και να της δίδεται βήμα έκφρασης για θέματα που την αφορούν, όπως π.χ. Τόπος λειτουργίας λαϊκών αγορών. Αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες μεταξύ κέντρου και απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους και στις απομακρυσμένες γειτονιές.

 

5. ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδικούμε μία σύγχρονη και ποιοτική δημόσια παιδεία.
Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να στηρίζει το διαχρονικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που δεν είναι άλλο από την προάσπιση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Η διεκδίκηση πόρων και η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης βασική μας επιδίωξη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας, και είναι πολλά, πρέπει να αντιμετωπίζονται πριν εκδηλωθούν.

 

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προστατεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω στήριξης των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας. Δίνουμε βήμα έκφρασης και χώρο έκφρασης στους καλλιτέχνες και στους δημιουργικούς πολίτες της περιοχής μας. Ο πολιτισμός αποτελεί βασικό στοιχείο της ποιότητας κάθε κοινωνίας και επενδύουμε σε αυτόν.

 

7. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατασκευή ενός γηπέδου 11×11 για τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους της πόλης, ποδηλατόδρομου και κολυμβητηρίου στο Δήμο μας. Υποστήριξη του μαζικού και σχολικού αθλητισμού μέσω δημιουργίας αθλητικών χώρων και κατάλληλη συντήρηση αυτών.

 

8. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ
Δημιουργούμε μία πόλη της φροντίδας που δεν αποκλείει κοινωνικές ομάδες. Με ευέλικτη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία θα είναι αρμόδια για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.

 

9. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Απορροφούμε κάθε περιφερειακό κονδύλι. Αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης, με έμφαση στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα για κάλυψη των αναγκών των Δήμων σε προσωπικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ανέργους.

 

10. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Η πολιτική προστασία είναι υπόθεση όλων. Χρειάζεται να ενισχυθεί και να καταρτιστεί κατάλληλα , ώστε να μπορεί να συντονίσει δράσεις για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών στην περιοχή του Δήμου.

 

11. ΑμεΑ
Δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) με στόχο τη δημιουργική απασχόληση, την κοινωνική ένταξη και τη στήριξη των οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

 

12. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ
Η υγεία των συμπολιτών μας πρώτη προτεραιότητά μας, μέσω μιας πόλης οχυρωμένης στη νοσηρότητα. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με πλήρη στελέχωση των δομών της περιοχής μας (Κέντρο Υγείας, ΤΟΜΥ, ΚΑΠΗ) και ανάπτυξη προγραμμάτων προληπτικής Ιατρικής.

 

13. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεσμευόμαστε για την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης και του προσφυγικού συνοικισμού. Κρίνουμε απαραίτητη την προσπάθεια για εξεύρεση πόρων για την συντήρηση και ανακαίνιση των προσφυγικών κατοικιών.

 

14. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δωρεάν μεταφορά φοιτητών προς Πανεπιστημιούπολη – Πολυτεχνιούπολη. Άμεση ανέγερση και λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στη Ν. Φιλαδέλφεια, απέναντι από το Δημαρχείο. Λειτουργία νέων χώρων ενεργούς απασχόλησης ηλικιωμένων στη Νέα Χαλκηδόνα και στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, γιατί ο Δήμος μας δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης! Απαραίτητη η δημιουργία ΚΑΠΗ και στο Μεσαίο Κουκλάκι.

 

15. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Απαιτείται επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών επιπτώσεων στο Δήμο μας και ίσως νέα και πλήρης κυκλοφοριακή μελέτη, με σκοπό τη διαμόρφωση κυκλοφοριακού σχεδίου επεμβάσεων που θα επιλύει υπάρχοντα προβλήματα και θα προλαμβάνει νέα. Άμεση ανάγκη για τοποθέτηση εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου με καθήκον την εποπτεία και τον συντονισμό δράσεων που αφορούν θέματα κυκλοφοριακού.

 

16. ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Δημιουργία ζωνών αποκλειστικής δωρεάν στάθμευσης κατοίκων στο κέντρο της πόλης και στους Απομάχους. Δημιουργία πάρκινγκ κατά προτίμηση στα όρια της πόλης.

 

17. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Δημοτική αρχή και δημότες θα πρέπει να επανοικοδομήσουν τη σχέση τους, έτσι ώστε να αποτελέσουν δύο συγκοινωνούντα δοχεία που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα συνδιαμορφώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, ανταποκρινόμενοι στις νέες προκλήσεις. Να οικοδομήσουμε έναν Δήμο ανοιχτό στους πολίτες με συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες. Απαιτείται πραγματική διαβούλευση με τους κατοίκους, ώστε να κατανοηθούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

 

18. ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, θα πρέπει να είναι: Η καλλιέργεια ζωοφιλικής παιδείας στην τοπική κοινωνία. Η αύξηση των στειρώσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, με παροχή δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών και στους ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας-ιδιοκτήτες ζώων (δωρεάν στειρώσεις, εμβόλια, τσιπάρισμα κ.ά.). Η αύξηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων. Η παροχή νομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ζώων. Θα επιδιώξουμε επίσης νομοθετική ρύθμιση και θα προβούμε σε αναθεώρηση της διαχειριστικής μελέτης του Άλσους και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθεί νόμιμο δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, στο βόρειο τμήμα του Άλσους, σε πολύ μεγάλη απόσταση από το γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο θα λειτουργεί με τη φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας και την αμέριστη στήριξη του Δήμου μας.

 

19. ΤΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ ΕΝΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ
ΠΠΙΕΔ-Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου”, Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ και Μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων του Ιωνικού κέντρου στο γειτονικό Δήμο. Τρία μουσεία σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Να εξετάσουμε τις δυνατότητες διασύνδεσης και γενικότερης αξιοποίησή τους. Τα μουσεία θα πρέπει να είναι εκπαιδευτικά αξιοποιήσιμα και να αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέχουσα θέση της περιοχής.

 

20. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Οι εργαζόμενοι σε κάθε Δήμο είναι η ψυχή του Δήμου. Στόχος μας η δημιουργική και παραγωγική αξιοποίηση των εργαζόμενων σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Εξειδίκευση των εργαζόμενων για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και την παραγωγική αξιοποίηση και εξέλιξή τους.

Η Κίνησή μας θέτει τους 20 άξονες δράσεις σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως θα δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικό πρόγραμμα που θα αναφέρεται σε κάθε άξονα παρέμβασής μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλέκος Γούλας
Βασιλική Κούλη
Γρηγόρης Κατσέτης
Ευτυχία Παπαλουκά
Κωνσταντίνος Μπιλέρης
Κωνσταντίνος Χαντζάρας
Λεωνίδας Θεοφιλόπουλος
Μαρία Τσικούρη
Χρήστος Δημακόπουλος

 

15/1/2023

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα