Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Απούσα και αδιάφορη η Διοίκηση Βούρου για τους πλέον αδύναμους μέσα στην κακοκαιρία – Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εθελοντές 

0 599

 

Ενώ ήταν γνωστή εδώ και μέρες η σφοδρή κακοκαιρία Μπάρμπαρα, η επικίνδυνη και ανάλγητη Διοίκηση Βούρου δε νοιάστηκε ούτε μερίμνησε ως όφειλε για τα αδέσποτα του Άλσους, αλλά και των δρόμων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

 

Ευτυχώς που υπάρχουν οι εθελοντές και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας που με αυταπάρνηση και δικά τους έξοδα στέκονται δίπλα στα ανυπεράσπιστα πλάσματα.

 

Θα αρκούσε μια αναζήτηση στο google για να δείτε πόσοι και πόσοι άλλοι Δήμοι μερίμνησαν ώστε να βρεθεί καταφύγιο και τροφή για τα αδέσποτα αυτές τις μέρες της κακοκαιρίας.

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως εθελοντές χρειάστηκε να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγο συνάνθρωπό μας στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook η Μαρλέν Σβέρκου , εθελόντρια Φιλόζωος στη Νέα Φιλαδέλφεια 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι,
Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω κάποιους πολύ ξεχωριστούς και αληθινά σπάνιους ανθρώπους, για τη συνδρομή τους σε μία δύσκολη μέρα όπως η σημερινή.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, είμαι εθελόντρια, τα τελευταία 19 χρόνια και υπερασπίζομαι τα αδέσποτα ζωάκια και ειδικά όσα βρίσκονται μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και γύρω από αυτό. Συνδράμω επίσης στην ευζωία και σίτιση και των γατιών του φιλοζωικού συλλόγου, ώστε να λειτουργήσω ει δυνατόν ανακουφιστικά στο τεράστιο έργο της κυρίας Κικής Καραθανάση.

Σήμερα λοιπόν, 3 υπέροχοι άνθρωποι, εξίσου μάχιμοι εθελοντές, προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και μάλιστα μιας και το “Η ισχύς εν τη ενώσει” έχει τεράστια δύναμη, φτιάξαμε αυτοσχέδια σπιτάκια για την άμεση αντιμετώπιση του ψύχους, εκμεταλλευόμενοι κάθε απάγκιο που υπήρχε στο άλσος, αλλά και επωφελούμενοι της αδείας ορισμένων ανθρώπων να χρησιμοποιήσουμε εκτάκτως το χώρο τους: Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω το νεωκόρο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής μέσα στο άλσος, κύριο Γιάννη για την υποστηρικτική στάση του, καθώς και τον ιερέα, πατέρα Δημήτριο, διότι μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τον προαύλιο και στεγασμένο χώρο της εκκλησίας, προκειμένου να τοποθετήσουμε σπιτάκια με κουβέρτες και ξηρά τροφή, ώστε να μπορέσουν τα ζώα να αντέξουν στο κρύο!

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δασοφύλακα, που ήταν σε υπηρεσία, κύριο Στέλιο, ο οποίος μας παραχώρησε υλικά για την ενίσχυση των κατασκευών μας.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε έναν άστεγο κύριο, ο οποίος διαμένει εδώ και μήνες μέσα στα συντρίμμια της πρώην υπηρεσίας πρασίνου. Μας είπε ότι χθες, ο προαναφερθείς δασοφύλακας, κατόπιν εντολής του Δήμου, του παρέδωσε μία κουβέρτα κι ένα πάπλωμα. Εμείς τον προμηθεύσαμε με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία θα τον βοηθήσουν να αντέξει στο κρύο και του προσφέραμε ζεστό ρόφημα και κρασί.
Αύριο, θα προβούμε σε πρόχειρες επιδιορθώσεις του χώρου που μένει, με σκοπό να μονωθεί ο χώρος καλύτερα.
Τα είδη πρώτης ανάγκης ήταν μία ευγενική προσφορά ενός πολίτη από άλλη περιοχή, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και θα χορηγήσει επίσης αυριανές αγορές τροφίμων μακράς διαρκείας, καθώς και ξηρά τροφή για τα αδέσποτα.

Δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τη συγκίνησή μου για τη σημερινή ημέρα. Αύριο πάλι μαζί, σε όσα δύσκολα προκύψουν.

Μην ξεχνάτε ότι η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση, αποτελούν τη μαγική συνταγή αρμονικής συμβίωσης και υποστήριξης κάθε αδύναμου πλάσματος.
Να είστε όλοι καλά και προσοχή αυτές τις ημέρες!

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα