Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ομάδα Γυναικών Συμπαράταξης: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ – Σάββατο 11/3, στις 12.00 @Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

0 544

 

Ομάδα Γυναικών Συμπαράταξης:
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

 

Ημέρα Μνήμης – Διεκδικήσεων και όχι γιορτής

 

Η Ομάδα Γυναικών της Συμπαράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Τομπούλογλου διοργανώνουμε παρέμβαση πολιτισμού και λόγου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00, στο χώρο της λίμνης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

 

«Εγώ η γυναίκα»

 

Μέσα από ένα ποιητικό-λογοτεχνικό αφιέρωμα στη γυναικεία υπόσταση, αλλά και εκφράζοντας τις δικές μας σκέψεις και εμπειρίες, στέλνουμε το μήνυμα πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μια μέρα γιορτής, αλλά μια μέρα Μνήμης για όλες τις θηλυκότητες που διαχρονικά έχουν με κάθε τρόπο αδικηθεί, κακοποιηθεί, δολοφονηθεί, και μια μέρα Διεκδικήσεων για τα δικαιώματά μας ως γυναίκες, εργαζόμενες, μαμάδες, σύντροφοι, άνθρωποι. Καμία μόνη!

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι συμπολίτισσές μας:

Άννα Μαυροειδή – ποιήτρια, ψυχοθεραπεύτρια

και

Έλενα Παλαιολόγου – ποιήτρια, σκηνοθέτις

 

 

 

Η Άννα Μαυροειδή γεννήθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια έχοντας καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της από την Φώκαια της Μικράς Ασίας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Εποπτείας. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: « Από Ψυχής» και «Το Πίσω Δωμάτιο» (Εκδόσεις Παπαηλιού) οι οποίες βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Εναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

 

 

Η Έλενα Παλαιολόγου έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες. Ενδεικτικά: δύο φορές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Αυστραλίας, στον Β’ και στον Δ΄ Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Κεντρικής Μακεδονίας το 2012 και το 2013, το 2016 από τον Ελληνο-Αυστραλιανό σύνδεσμο με το Ά βραβείο ποίησης με τίτλο «Εγώ η γυναίκα», από την Αμφικτυονία Ελληνισμού Θεσσαλονίκης. Το 2018 παρουσίασε το θεατρικό της έργο «Εφημερίς των Κυριών ‘τ’ Όνειρο’» στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόσφατα συνεργάστηκε σε ντοκυμαντέρς «Δικαίωση 3368» για το ολοκαύτωμα των Ναζί στα Καλάβρυτα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi με το «Καλάβρυτα-Gernika».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα