Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Μια δύσκολη βραδιά για την πατρίδα μας – σε επιφυλακή για την πυροπροστασία του Άλσους μας και στο πλευρό πληγέντων και πυροσβεστών στους πρόποδες της Πάρνηθας

0 1,033

 

 

Μια δύσκολη βραδιά για την πατρίδα μας – σε επιφυλακή για την πυροπροστασία του Άλσους μας και στο πλευρό πληγέντων και πυροσβεστών στους πρόποδες της Πάρνηθας

 

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης 

Για ακόμα μια φορά μέσα σε αυτό το μαύρο καλοκαίρι, δεκάδες πυρκαγιές κατακαίουν ταυτόχρονα διάφορες περιοχές της χώρας μας, καταστρέφοντας δάση, κρατικές υποδομές, περιουσίες, και αφαιρώντας ζωές ζώων και ανθρώπωνθλίψη προκαλεί το γεγονός πως στο δάσος της Δαδιάς σήμερα χάθηκαν (τουλάχιστον) 18 άνθρωποι, μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.

Δίπλα μας, πολύ κοντά μας, καίγονται περιοχές στους πρόποδες της Πάρνηθας, η Φυλή, η Χασιά, εκκενώνονται τα Άνω Λιόσια. Το βράδυ προβλέπεται να είναι πολύ δύσκολο για τους συνανθρώπους μας στις γειτονικές περιοχές, για τους πυροσβέστες, για τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία, για τους εθελοντές που σπεύδουν με αυταπάρνηση εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Η πόλη μας έχει γεμίσει καπνό από τα γύρω πύρινα μέτωπα και όλοι είμαστε συγκλονισμένοι και ανήσυχοι.

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας», υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου, μαζί με κλιμάκιο στελεχών της Συμπαράταξης, βρέθηκε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη νύχτα, στο Άλσος-δάσος μας, για να στηρίξει τους εθελοντές και τους εργαζόμενους στο σπουδαίο έργο της Πυροπροστασίας.

Επίσης, ο Γιάννης Τομπούλογλου και τα στελέχη της Συμπαράταξης βρέθηκαν στο κοντινό σε εμάς μέτωπο της υπεράνθρωπης μάχης με τις φλόγες, προκειμένου να συνδράμουν με νερά και είδη πρώτης ανάγκης πληγέντες και πυροσβέστες.

Όσον αφορά την πόλη μας, οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή, την στιγμή που υπάρχουν ταυτόχρονα τόσα μέτωπα, προκειμένου το Άλσος-δάσος μας να παραμείνει ασφαλές. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι σε επιφυλακή, να καταγγείλουν άμεσα όποια ύποπτη ενέργεια υποπέσει στην αντίληψή τους, όπως επίσης καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά καλό είναι να προσέχουν ιδιαίτερα την υγεία τους, καθώς η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιβαρυμένη από τους καπνούς.
Καλή δύναμη σε όλους και όλες.

 

Το Γραφείο Τύπου της Συμπαράταξης, 28.08.23

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα