Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την δημοτική αρχή Βούρου

Πληρώστε ΠΡΩΤΑ τους εργαζόμενους, και μετά τις πανάκριβες συναυλίες προεκλογικού χαρακτήρα (που πληρώνονται με λεφτά των δημοτών) και τον εργολάβο των υπερκοστολογημένων led.

0 1,962

 

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την δημοτική αρχή Βούρου 

 

 

Πληρώστε ΠΡΩΤΑ τους εργαζόμενους, και μετά τις πανάκριβες συναυλίες προεκλογικού χαρακτήρα (που πληρώνονται με λεφτά των δημοτών) και τον εργολάβο των υπερκοστολογημένων led.

 

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η διοίκηση Βούρου εμπαίζει εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του Δήμου, στους οποίους χρωστάει αυτή τη στιγμή δεδουλευμένα περί τις 300.000 ευρώ (απλήρωτες υπερωρίες μηνών, ανθυγιεινό επίδομα, μέσα ατομικής προστασίας και ποσά από συλλογικές συμβάσεις εργασίας).

Πώς είναι δυνατόν να καλούν τους δημοτικούς υπαλλήλους να δουλέψουν στην υπηρεσία των δημοτών και να ανταποκριθούν στις ανάγκες, τη στιγμή που ως εργοδότες δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

«Δεσμεύτηκαν» Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, πριν το καλοκαίρι, και μάλιστα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, πώς θα πληρώσουν στους εργαζόμενους τα χρωστούμενα, αλλά οι κωδικοί του προϋπολογισμού με τα ποσά αυτά αντί να γεμίσουν, άδειασαν, και οι άνθρωποι καλούνται να δουλεύουν απλήρωτοι.

Μάλιστα, δεν υπάρχει καν ΦΕΚ για υπερωρίες για το τρέχον και το επόμενο διάστημα (προαπαιτούμενο), άρα η αποπληρωμή το δεδουλευμένων είναι στον αέρα, όπως και η ενδεχόμενη υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του Δήμου (Κυριακές, βράδια, εκλογές, εκδηλώσεις κλπ.) στο επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να είναι «άνευ αποδοχών». 

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Δήμου μας κατά την τρέχουσα δημοτική θητεία έχουν μειωθεί κατά 33 – είναι περίπου 200 σήμερα (σε μεγάλο βαθμό λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία, επί Βούρου, έχει περιέλθει διοικητικά, οικονομικά κλπ. ο Δήμος μας και που ωθεί εργαζόμενους να αναζητούν μέσω της κινητικότητας καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε γειτονικούς δήμους), με τα έξοδα μισθοδοσίας να έχουν μειωθεί κατά περίπου 600.000 ετησίως σε σχέση με το 2019 που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση.

Στους εργαζόμενους που παραμένουν, ας είμαστε εντάξει!

Στη συνάντηση της Συμπαράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η πόλη της καρδιάς μας» με το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/9/2023 στο Πνευματικό Κέντρο, τη Συμπαράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της, υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκος Γούλας και Ευτυχία Παπαλουκά καθώς και πολυάριθμη ομάδα υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Οι εργαζόμενοι ανέλυσαν τα προβλήματα που παρατηρούνται στους χώρους εργασίας τους και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους.

 

 

Η Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η πόλη της καρδιάς μας» κατανοεί πλήρως τα προβλήματα των εργαζόμενων και στέκεται αλληλέγγυα στα αιτήματά τους. Θεωρεί πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο, την άμεση δηλαδή καταβολή των δεδουλευμένων τους. Καλεί τη Δημοτική Αρχή να εκτελέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πάψει να εμπαίζει τους εργαζόμενους.

Πιστεύουμε, δε, πως απαιτείται η συνεργασία διοίκησης, εργαζόμενων και πολιτών για την πρόοδο του Δήμου και θεωρεί πως αν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους, μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο Δημότης και η ποιότητα της εξυπηρέτησής του. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε και ως Διοίκηση του Δήμου.

Αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης με επικεφαλής τον Γιάννη Τομπούλογλου συμμετείχε και στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων την Τετάρτη 20/9/2023.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα