Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Οινοπνευματώδη ποτά και διατροφή, της Κυριακής Σαββίδη M.Sc.,Ph.D.C. Διαιτολόγου-Ψυχολόγου

0 745

Ονομάζονται και Ευφραντικά επειδή το οινόπνευμα κινητοποιεί ενεργειακά το κεντρικό νευρικό σύστημα και η ευχαρίστηση του συντελεί στην “Εύ-φρόνιση”. Ο “Οίνος Ευφραίνει Καρδίαν Ανθρώπου”, ο οποίος χαιρετά και χαίρεται “με ένα καλό κρασί στο τραπέζι” σε κάθε συμβάν της ζωής του καλό ή κακό.

 

Το οινόπνευμα αποδίδει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, έτσι τα ποτά εξαιτίας της αξιόλογης συμμετοχή τους σε φορτίο ενέργειας κάνουν επιφυλακτική την χρήση  τους ταυτόχρονα με τα γεύματα.

 

Την παρουσία τους επιτρέπει όταν το διαιτητικό σχήμα είναι πτωχό ή μηδενικό σε υδατάνθρακες και κυρίως σε λιπαρά. Παράλληλα, είναι αυστηρή στην απουσία νωπών φρούτων, γλυκισμάτων, χυμών και γάλακτος όταν υπάρχει στο γεύμα ή συμμετοχή αλκοόλ και ιδιαιτέρως αυτών με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος (όπως βότκα, τζίν, ουϊσκυ, κονιάκ κ.τ.λ )

 

Αυτό γιατί το μεγάλο ποσό ενέργειας που αποδίδουν τα οινοπνευματώδη στον οργανισμό, ανταγωνίζεται εκείνη του φορτίου των τροφίμων η οποία αφού είναι, πλέον, περιττή (άμυλο, ζάχαρα, λίπη, έλαια) δεν αξιοποιείται από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε γλυκόζη και σε αποθεματική στοιβάδα λιπώδους ιστού που στην συνέχεια αυξάνει το σωματικό βάρος, το οποίο επιβαρύνει στην λειτουργική και μηχανική επίδοση του οργανισμού. Καταστάσεις ανθυγιεινές γίνονται αρχή ή και αιτία κλινικής καταστροφή της υγείας μας.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΒΒΙΔΗ M.Sc.,Ph.D.c.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Email: savvidi.desk@gmail.com
Social media
Facebook: Nutri&Soul by Κυριακή Σαββίδη
Instagram: Nutri&Soul by Κ. Σαββίδη
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Αχαρνές 210 2446849, Χολαργός 210 6524 335

 

ΚΥΡΙΑΚΗ Σ. ΣΑΒΒΙΔΗ ,Μ.Sc.,Ph.D.c.

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ- ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα