Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Μαθήματα αγάπης από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας

Η σκυλίτσα Καιτούλα που είχε υποστεί κακοποίηση πριν διασωθεί από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, βγήκε για λίγο από το καταφύγιο μαζί με την Πρόεδρο κυρία Κική Καραθανάση, για να επισκεφτεί τους μικρούς μαθητές στο 8ο δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης.

0 787

Η δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας είναι πολύπλευρη. Ο ρόλος του δεν είναι μόνο να διασώζει, να φιλοξενεί στο καταφύγιό του, να φροντίζει και να προετοιμάζει αδέσποτα ζωάκια ώστε να γίνουν αυριανά, χαρούμενα κατοικίδια. Αυτό από μόνο του, βέβαια, θα ήταν ύψιστης σημασίας, τη στιγμή που το οργανωμένο κράτος δεν μεριμνά ουσιαστικά για τα αδέσποτα, έχοντας μετακυλήσει εξολοκλήρου την ευθύνη για αυτά στους εθελοντές φιλόζωους.

 

Επιπλέον των παραπάνω, ο Φιλοζωικός μας Σύλλογος πολλές φορές αναλαμβάνει τον σπουδαίο κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο να καλλιεργήσει τη φιλοζωική συνείδηση στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Για αυτόν τον σπουδαίο σκοπό επιστρατεύτηκε και η Καιτούλα, η σκυλίτσα που είχε δεχτεί μια πρωτοφανούς διάστασης κακοποίηση. Το γλυκό αυτό ζωάκι άφησε για λίγο το καταφύγιο και μαζί με την κυρία Κική Καραθανάση, την Πρόεδρο του Φιλοζωικού μας Συλλόγου, επισκέφτηκαν στο 8ο δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας δύο τμήματα της Β΄ τάξης.

Η γλυκύτατη σκυλίτσα πήρε για λίγο τη θέση της δασκάλας και, ανάμεσα σε χάδια και παιδικές αγκαλιές, περιέγραψε με τον μοναδικό σκυλίσιο τρόπο της πόσο όμορφη γίνεται η ζωή μας μαζί με το υπέροχο πλάσμα που λέγεται Σκύλος και έμαθε στα παιδάκια ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια ο Άνθρωπος και ο Σκύλος πάντα συμβαδίζουν. Οι μικροί μαθητές έδειξαν να ενθουσιάζονται με αυτό το πρωτόγνωρο μάθημα και φυσικά η Καιτούλα μας έβαλε σε όλους τους Άριστα 10!!!

 

Η εμφύσηση της αγάπης και του σεβασμού για κάθε έμβιο ον, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, ειδικά στην νέα γενιά, είναι η σπουδαιότερη συνεισφορά του Φιλοζωικού Συλλόγου στην τοπική μας κοινωνία. Για την λειτουργία του καταφυγίου και τις εκπαιδευτικές δράσεις που όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνουν χώρα κυρίως σε αυτό, αλλά και στα σχολεία και σε δημόσιους χώρους, οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας αξίζουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. Πρέπει, πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση, να διαφυλάξουμε την λειτουργία του καταφυγίου μέσα στον αστικό ιστό, στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, και κατ’ επέκταση την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεών του.

Η Καιτούλα βρέθηκε στα χέρια των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στις αρχές Οκτωβρίου κυριολεκτικά ετοιμοθάνατη, καθώς δεν μπορούσε καν να σταθεί στα ποδαράκια της και να φάει. Είναι μόλις 6,5 ετών. Η εκτίμηση της κτηνιάτρου είναι ότι βρισκόταν τουλάχιστον 20 μέρες σε ασιτία. Οι εξετάσεις της έδειξαν ότι εκτός από την έντονη παρασίτωση, υπέφερε από ερλύχεια, λεισμάνια και μπαμπέζια. Με επιμονή και υπομονή οι άνθρωποι του Φιλοζωικού κατάφεραν να νικήσουν τον θάνατο, στον οποίο το πολύ καλό αυτό πλάσμα είχε καταδικαστεί. Παρακάτω φωτογραφίες της Καιτούλας όταν διασώθηκε:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα