Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ματωμένος γάμος του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από την θεατρική ομάδα Εργοτέχνιον!

0 280

 

Η θεατρική ομάδα(-εργαστήρι) Εργοτέχνιον τολμά φέτος να ανεβάσει το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα Ματωμένος γάμος και φιλοδοξεί να αποδείξει πως μπορεί να προσεγγίσει με σεμνότητα, ταλέντο και σεβασμό, κάθε θεατρικό είδος, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριο της ,παράλληλα με τις γνώσεις, που χρόνο το χρόνο αποκτά απ’ τους έμπειρους δασκάλους της.

Κλείνει έτσι ο τρίτος χρόνος λειτουργίας του Εργοτεχνίου, που ήδη μέτρα πολλές επιτυχημένες παραστάσεις και δρώμενα. Μια καλοστημένη παράσταση, μια «ενορχήστρωση διαφορετικών ατόμων», που αποτελούν την ομάδα, με γνώμονα την αγάπη στο θέατρο και στο σανίδι.

Το έργο γνωστό, πολυπαιγμένο (ποτέ όμως έτσι), θα μπορούσε να θεωρηθεί “επικίνδυνο “,για την συνέχεια της ομάδας. Κι όμως, όταν το ταλέντο περισσεύει, όταν η συνέπεια και η δίψα για μάθηση πρωτοστατούν, όταν οι συντελεστές, σέβονται ο ένας τον άλλον, το αποτέλεσμα μόνο με επιτυχία, μπορεί να στεφθεί. Σκεφθείτε, σ όλο αυτό να προστεθούν και οι αγγελικες ερμηνείες ,του Νίκου Θεοδωράκη και της Μαρένιας Πάλλη-Σταυρινού, που ερμηνεύουν τα τραγούδια της παράστασης.

 

Δύο λόγια για το έργο

Ένας μεγάλος έρωτας, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί τόσο εύκολα. Μια κοινωνία γεμάτη κανόνες .Ένας τόπος “ξερός “ όπως και η βεντέτα που πλανάται στον αέρα. Μια μάνα που πάνω απ την τιμή της δεν βάζει τίποτα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του έργου…ένα μικρό μικρό μαχαίρι… Άραγε το φεγγάρι θα βγει..?

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Χρύσα Κανακουσάκη, Ιωάννης Τσίλης, Πόπη Κότσιαρη, Χαρά Κόντου, Δήμητρα Πολυμενέα, Ανδρέας Αποστόλου, Κυριακή Αποστολιδου, Ειρήνη Πούπουλα, Ζαχαρίας Κανακουσάκης, Κυριακή Νάννου, Γιάννης Κούβαρης

Σκηνοθεσία/θεατρική διδασκαλία: Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη

Μουσική διδασκαλία/φωνητική: Ανδρέας Αποστόλου

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θρυλικό New star art cinema, στην Πλατεία Αμερικής, (Σταυροπούλου 33 και Σπάρτης),την Δευτέρα 10/6 στις 20.30.

Γενική Είσοδος 5 ευρώ

Τηλ .2108640054

 

Τι είναι το Εργοτέχνιον

Το Εργοτέχνιον δημιουργήθηκε το 2021,απο την Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη και τον Ανδρέα Αποστόλου, κατόπιν πρότασης του πολιτιστικού συλλόγου κόκκινου μύλου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΙΩΤΕΣ. Σύντομα πέρασε τα όρια της περιοχής, έχοντας αποκτήσει στο δυναμικό του μαθητές-ηθοποιούς και από άλλες περιοχές. Έχει ήδη ανεβάσει πολλές επιτυχημένες παραστάσεις σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα (παιδικά, μιούζικαλ, κωμωδίες, διασκευές κ.α),έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ αλλά και πρωτοστατήσει σε ημερίδες για την κακοποίηση και για την γυναίκα. Επίσης πολύ σημαντικό είναι, πως αρκετοί μαθητές έχουν ήδη επιλεχθεί και συμμετάσχει, σε επαγγελματικές παραστάσεις ,αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Πληροφορίες στο 6973707998

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα