Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Για τους ανθρώπους που φτάνουν τη ζωή ψηλότερα…(του Νώντα Κυργιάκη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία)

Γράφει ο Νώντας Κυργιάκης, μουσικός

0 1,287
Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Βλέποντας όλους τους κυβερνώντες και διοικούντες να συγκινούνται, να κάνουν δακρύβρεχτες δηλώσεις, ήθελα να γράψω κάτι. Δεν μίλησα ποτέ για την υγεία μου στα ΜΚΔ, δε το το θεωρώ φρόνιμο. Όμως δε μπορώ και την κοροϊδία. Για αυτό θα γράψω μία φορά.
Είμαι Άτομο με βαριά Αναπηρία. 89%. Από τα 15 μου υποφέρω από τρεις παθήσεις. Το τελευταίο δίχρονο έκανα 5 χειρουργεία, αφαίρεσα όλο μου το παχύ έντερο, εμφανίστηκε καρκίνος, τον νίκησα.
Έχω κάνει αίτηση για προνοιακά επιδόματα τα οποία θα έπαιρνα μόνο αν δεν δούλευα και αν δεν είχα πολλά ένσημα. Βγήκα στην ανεργία για να τα πάρω. Και πάλι δε μου τα έδωσαν. Το επίδομα ποσό; 300 ευρώ κύριοι και κυρίες αγαπημένοι. 300 ευρώ. Ετών 30,με 89% αναπηρία. Η πολιτεία μου δίνει 300 ευρώ για να ζήσω κάθε μήνα.
Οι εκάστοτε κυβερνώντες, σημερινοί και χθεσινοί δε μου εξασφάλισαν τίποτε. Δε με άκουσαν ποτέ. Ούτε εμένα, ούτε το Χρήστο, τη Μαρία, το Γιάννη και κάθε άνθρωπο στη γη που έχει αναπηρία. Πόσο μάλλον τους σχετικά υγιείς συνανθρώπους μας που λίγο πολύ τα βγάζουν πέρα όπως η πλειοψηφία από εμάς.
Κινήσεις εντυπωσιασμού; Αλήθεια; Δε θέλουμε παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, θέλουμε κάθε μέρα. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Καθε μέρα για όλους μας. Δε θέλουμε ψίχουλα, θέλουμε το καρβέλι κύριοι. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να ζούμε ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Δόσεις τις οποίες καθορίζετε όπως σας γουστάρει και ύστερα φιγουράρετε στις οθόνες για να καυχηθείτε τις υποτιθέμενες αγαθοεργίες σας.
Γνωρίζω πως σε αυτό το σύστημα, αυτό δε γίνεται. Γνωρίζω πως η υγεία είναι εμπόρευμα, όπως κάθε τι στη ζωή σήμερα. Δεν έχω αυταπάτες.
Εγώ θα ζήσω και θα μεγαλουργήσω. Θα πετύχω να γίνω ο μουσικός που θέλω. Θα ασχοληθώ με όλα αυτά που θέλω στη ζωή. Θα ζήσω σαν φυσιολογικό άτομο . Γιατί η δύναμη μέσα μου, μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι αστείρευτη αρκεί να το καταλάβει. Μα δε θα σταματήσω να διεκδικώ τις μέρες που θα ζούμε με βάση τις ανάγκες μας. Έγραψα αυτό το κείμενο για να μην τρώτε αυτά που πασάρουν.
Σε όλα τα άτομα ΑμεΑ, σας αγαπώ, συνεχίστε να δείχνετε τη δύναμη που είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα στη ζωή. Είμαι ένας από εσάς, που δε θα παραιτηθώ ποτέ. Παρά μόνο όταν κλείσουν τα μάτια μου.
Νώντας Κυργιάκης
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα