Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

«Και τώρα Χριστούγεννα!», της Κυριακής Σαββίδη M.Sc.,Ph.D.c. Διαιτολόγου-Ψυχολόγου

0 1,082

Ένας δύσκολος χρόνος φεύγει κι ένας καινούριος έρχεται. Οι ανησυχίες εντείνονται. Περιμένουμε όλοι αυτόν τον νέο χρόνο να φέρει χαρά. Κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Φέτος οι εορτασμοί θα είναι πιο οικογενειακοί και πιο ταπεινοί. Ίσως βέβαια να είναι και μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά αξίζει. Θα στρώσουμε λοιπόν το οικογενειακό τραπέζι με σύνεση και σεβασμό και θα ευχαριστηθούμε την κάθε στιγμή.

Προετοιμάστε τα σπιτικά γλυκά σας, μαγειρέψτε για το τραπέζι των Χριστουγέννων μόνο όσα πρόκειται πραγματικά να καταναλώσετε.

Για παράδειγμα:

• Περιοριστείτε σε ένα πιάτο με κρέας π.χ. γαλοπούλα ή χοιρινό. Διαλέξτε μία πρωτεΐνη που να τρώνε όλοι στην οικογένεια.
• Φτιάξτε ένα συνοδευτικό π.χ. ρύζι ή πουρέ γλυκοπατάτας.
• Δημιουργήστε μία ευφάνταστη πλούσια σαλάτα για να κερδίσει το ενδιαφέρον όλης της οικογένειας.
• Αποφύγετε την προετοιμασία για γλυκό, μιας που όλες οι ημέρες των Χριστουγέννων υπερτερούν από γλυκίσματα. Καταναλώστε κάποια από αυτά που ήδη έχετε φτιάξει.
• Συνοδεύστε το γεύμα σας με λίγο κρασί, πάντα με μέτρο.

 

 

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, το τραπέζι δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνα τα γεμάτα τραπέζια, που περιείχαν πολλές διαφορετικές επιλογές. Έτσι, δεν θα περισσέψει φαγητό. Θα κάνουμε οικονομία όχι για τα χρήματα αλλά γιατί ξέρουμε ότι είναι άδικο να πετάμε φαγητό ενώ πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να το αγοράσουν. Θα είμαστε πιο συνετοί στις επιλογές μας και θα σκεφτόμαστε καλύτερα τις πραγματικές μας ανάγκες. Ίσως εμείς οι ίδιοι φέρουμε την αλλαγή, αλλάζοντας τρόπο σκέψης.

Γιορτάστε τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους με αγάπη προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΒΒΙΔΗ M.Sc.,Ph.D.c.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Email: savvidi.desk@gmail.com
Social media
Facebook: Nutri&Soul by Κυριακή Σαββίδη
Instagram: Nutri&Soul by Κ. Σαββίδη
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Αχαρνές 210 2446849, Χολαργός 210 6524 335

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα