Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας: Σοβαρά προβλήματα στην επιδιωκόμενη μετεγκατάσταση του καταφυγίου – Ενημερώθηκαν από δημοσίευμα

Σημαντική ανακοίνωση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας

0 1,642

Πριν ένα ακριβώς χρόνο ξεκίνησε η αγωνία μας.

Κληθήκαμε να εκκενώσουμε το καταφύγιο που λειτουργούμε εδώ και 17 χρόνια στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα σε λίγες μέρες.

Ενώσατε τη φωνή σας με τη δική μας και πετύχαμε να πάρουμε τρίμηνη παράταση.
Υπό το κράτος αφόρητης πίεσης, συναινέσαμε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μεταφερθούμε σε χώρο μικρότερο και ακατάλληλο για τη χρήση που θέλαμε, χώρο που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας, την προσέλευση των εθελοντών και των επισκεπτών και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου.

Οι υποσχέσεις που είχαμε από τον Δήμο ήταν ότι, ο χώρος θα διαμορφωνόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται πλήρως η ευζωία των φιλοξενουμένων ζώων και σε αυτό τον σωστά διαμορφωμένο χώρο, θα κληθούμε εν τέλει να υποδείξουμε απλά, τι πρέπει να μεταφερθεί και πού να πάει.

Αντί γι’ αυτό, και μετά πολλούς μήνες απραξίας, μάθαμε από δημοσίευμα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ότι γίνονται άρον άρον, εργασίες διαμόρφωσης, και αυτό, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στην καλύτερη εκμετάλλευση ενός δύσκολου και προβληματικού χώρου και να αποφευχθούν τα σημαντικά λάθη που ήδη έγιναν.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι:

  • Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε οι εγκαταστάσεις να μην εξασφαλίζουν ένα minimum συνθηκών ευζωίας των φιλοξενουμένων ζώων,
  • Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη σταδιακή μεταφορά των ζώων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κλουβιά, γιατί η κατάσταση θα γίνει αφόρητη για ζώα και ανθρώπους στο μεταβατικό στάδιο.
    Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα κλουβιά στεγάζονται με λαμαρίνες και ενώ αυτό είναι ανεκτό στον σκιερό χώρο του Άλσους, στο νέο οικόπεδο που δεν έχει καθόλου δέντρα θα δημιουργήσει περιβάλλον κόλασης στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
  • Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά του καταφυγίου, χωρίς να εξασφαλισθεί ξεχωριστός χώρος για το καταφύγιο των γατών, κάτι το οποίο περιλαμβανόταν στις αρχικές συζητήσεις μίσθωσης, ενώ στη συνέχεια ξεχάστηκε εντελώς.

 

Τέλος, εξακολουθούμε να διεκδικούμε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία νόμιμου καταφυγίου στο βόρειο τμήμα του Άλσους, κάτι που, όχι μόνο θα διευκόλυνε τη συνέχιση του έργου μας, αλλά θα εμφάνιζε τον Δήμο συμμορφούμενο με την κατά το νόμο υποχρέωση ίδρυσης καταφυγίου, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρηματοδοτείται.

Εν τέλει ζητάμε ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε εθελοντικά εδώ και 17 χρόνια, να αποδεικνύεται με πράξεις.

Ζητάμε από το Δήμο να συμπαραταχθεί με το αίτημά μας για μόνιμη στέγαση του καταφυγίου στο Άλσος καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα σωστές συνθήκες φιλοξενίας των γάτων και των σκύλων του καταφυγίου.

Παρέχουμε εθελοντικά ένα κοινωνικό έργο που οφείλει να το παρέχει ο Δήμος, καταβάλλοντας τεράστιο κόπο, ψυχικό και σωματικό και πολλά χρήματα.

Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μη μας δημιουργούνται εμπόδια.

Καλούμε όλες και όλους όσοι γνωρίζετε το έργο μας να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα με την ίδια αγάπη που το κάνουμε εδώ και χρόνια.

Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα