Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Στην έκθεση φωτογραφίας «Μικρασία-Αλησμόνητες Πατρίδες» του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ)

0 1,432

 

Γράφει η Ευτυχία Παπαλουκά

 

 

Επισκεφθήκαμε την έκθεση φωτογραφίας «Μικρασία-Αλησμόνητες Πατρίδες» του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) της Νέας Ιωνίας, στο «Παναιτώλιο». Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας-Φιλαδελφείας-Ηρακλείου-Χαλκηδόνας για τα 100 έτη από την Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργανώνονται με την υποστήριξη και την συνεργασία των τριών Δήμων.

 

Μας υποδέχθηκε  ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, τον οποίο προσωπικά θαυμάζω κι εκτιμώ απεριόριστα, τόσο για τις γνώσεις και την έρευνά του σε σχέση με το ιστορικό πλαίσιο του ξεριζωμού, όσο και για την ακάματη δράση του για να παραμένει άσβηστη η φλόγα της Μνήμης.

 

Με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Χριστοδούλου

 

 

Η έκθεση αναπτύσσεται στον εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο του Παναιτωλίου και περιλαμβάνει περίπου 150 φωτογραφίες μεγάλης ιστορικής αξίας, παρουσιάζοντας τους βασικούς πρωταγωνιστές των γεγονότων και ξετυλίγοντας το χρονικό από την αποβίβαση των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη και την πορεία προς τον Σαγγάριο ποταμό, έως την ήττα, την Καταστροφή, με όλες αυτές τις σκηνές της Σμύρνης στις φλόγες και των σφαγών που μας στοιχειώνουν, καταλήγοντας στις εικόνες της προσφυγιάς, με τους επιζώντες της Γενοκτονίας να στοιβάζονται σε ακάτους, φορτηγά πλοία, βάρκες και να βρίσκονται στις σκηνές, τα παραπήγματα και τις παράγκες των προσφυγικών συνοικισμών.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στην έκθεση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα