Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

To Δίκτυο Γυναικών Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας για τον βιασμό στη Νέα Φιλαδέλφεια

1 873
Μέσα στον καταιγισμό ζοφερών ειδήσεων που ζούμε το τελευταίο διάστημα προστέθηκε άλλη μία που πραγματικά μας πάγωσε γιατί χτύπησε στην διπλανή μας πόρτα.
Ένας βιασμός στην Ν. Φιλαδέλφεια. Εδώ, δίπλα στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας.
Ο βιαστής απ’ ότι φαίνεται, από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κυκλοφορούσε στην περιοχή μας.
Φόβος για τις κόρες μας, για όλα τα νέα κορίτσια που γνωρίζουμε και νοιαζόμαστε. Για τα νιάτα τους που «ζηλεύουμε» και ευχόμαστε και ελπίζουμε να γνωρίσουν αυτή την υπέρτατη πράξη της σεξουαλικής επαφής δύο ανθρώπων ως μια πράξη υπέροχη, μια πράξη που δίνει χαρά κι όχι ως μια πράξη αποτρόπαιη, που προσβάλλει, που εκμηδενίζει την προσωπικότητα, ως μια πράξη φρικτή.
Φόβος και για όλες τις φίλες μας, τις γνωστές μας για όλες εμάς.
Απόγνωση, αγανάκτηση, φρίκη.
Η κοπέλα που υπήρξε θύμα αυτής της αποτρόπαιης πράξης έχει την απόλυτη και αμέριστη συμπαράστασή μας, είμαστε δίπλα της αυτός είναι ένας από τους λόγους που φτιάξαμε το δίκτυο.
Έχει επίσης τον θαυμασμό μας που δεν δείλιασε ούτε στιγμή. Που κατήγγειλε το γεγονός παρά το ότι γνώριζε πολύ καλά, όπως όλες γνωρίζουμε, τι είχε να αντιμετωπίσει από εδώ και στο εξής.
Καταγγελίες συνεχώς προστίθενται στη τεράστια λίστα των θυμάτων της έμφυλης βίας.
Γυναικοκτονίες, φαινόμενα ενδοοικογενιακής βίας, περιστατικά βιασμών κάνουν σαφές ότι ακόμη, παρά τα βήματα που έχουν γίνει, η ανισότητα των γυναικών σε αυτή την κοινωνία καλά κρατεί.
Η πατριαρχική αντίληψη που ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της είναι η επιβολή μέσω της βίας δείχνει τα δόντια της σε κάθε ευκαιρία.
Η πατριαρχία είναι το σύστημα, έχει όλα τα μέσα να επιβάλλεται να διαμορφώνει τους όρους, να πλάθει συνειδήσεις και πρότυπα. Αυτό το ίδιο το σύστημα έρχεται στη συνέχεια υποκριτικά και κάνει ότι δήθεν νοιάζεται , όμως είναι αυτό που έχει φτιάξει τον κλοιό που μας πνίγει, που έχει διαμορφώσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι θεσμοί κάθε καταγγελία, (που υποτίθεται ότι υπάρχουν εκεί για να προλαβαίνουν και να προστατεύουν) ακόμη και τον τρόπο που αντιδρά η κοινωνία, όλοι εμείς .
Απέναντι σε όλο αυτό, απέναντι στο τέρας της πατριαρχίας που μας δείχνει καθημερινά τα δόντια του, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο.
Χρέος μας, πρώτα απ’ όλα, είναι να σηκώσουμε ένα κύμα αλληλεγγύης για τα θύματα. Χρέος μας επίσης είναι να διαμορφώσουμε ένα δίκτυο επαγρύπνησης, βοήθειας, προστασίας στα υποψήφια θύματα, ένα δίκτυο ενημέρωσης και αντίστασης για όλους μας, για όλη την κοινωνία ενάντια στην κουλτούρα του σεξισμού και της βίας
Να αγωνιστούμε, με κάθε τρόπο, για να τελειώνουμε με κάθε είδους αντιδραστική πατριαρχική και σεξιστική αντίληψη. Να διεκδικήσουμε από την πολιτεία ένα πραγματικό δίχτυ προστασίας, δομές επαγρύπνησης και εξυπηρέτησης των θυμάτων.
Ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος.
Για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας!

 

Δίκτυο Γυναικών Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας 

1 Σχόλιο
  1. Βασιλική λέει

    Ευτυχία θα ήθελα να βοηθήσω εάν μπορώ, εξαιρετική προσπάθεια από όλους σάς

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα