Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Απόφαση βόμβα: Άκυρος ο διαγωνισμός για τα LED από το Ελεγκτικό Συνέδριο

0 1,231

Απόφαση βόμβα: Άκυρος ο διαγωνισμός για τα LED από το Ελεγκτικό Συνέδριο

 

 

Σε μια απόφαση «βόμβα» για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας προχώρησε το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνοντας τον σκανδαλώδη διαγωνισμό των 3.3 εκατομμυρίων για τα LED! 

Όπως φαίνεται από τα σχετικά έγγραφα η διοίκηση θα εισαγάγει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό με τίτλο “Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια φωτιστικών LED για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας»”.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού αδιαμφισβήτητα αποτελεί δικαίωση για την αντιπολίτευση καθώς και για τους εργαζόμενους του Δήμου που αντιτάχθηκαν στην δημοτική αρχή του Γιάννη Βούρου σε σχέση με τον διαγωνισμό αυτό.

Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι του τμήματος ηλεκτροφωτισμού της πόλης είχαν κάνει ειδική μελέτη και είχαν καταθέσει κοστολογημένη πρόταση ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοτική αρχή, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προτίμησε την ανάθεση στην Dasteri για 3.3 εκατομμύρια ευρώ.

Στην εισήγηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή αναφέρεται ρητά πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ματαίωσε τη διαδικασία σύναψης σύμβασης. Ακόμα καλεί τα μέλη της Επιτροπής να ψηφίσουν την επαναπροκήρυξη για τους παρακάτω λόγους:

“- Τροποποίηση των τεχνικών προδιαγραφών της αρχικής μελέτης και των όρων της διακήρυξης σε πλήρη συμμόρφωση με τα διαλαμβανόμενα της υπ΄άριθμ. 312/2022 Πράξης του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Εναρμόνιση της νέας διακήρυξης με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 3424Β/02.07.2022), με στόχο περαιτέρω οικονομικό όφελος για το Δήμο μέσω της επιβράβευσης της επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με το άρθρο 7 της παραπάνω ΥΑ από το έτος 2023.”

 

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η διοίκηση προχωρά στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, χωρίς να γνωστοποιεί προηγουμένως την απόφαση ακύρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τους λόγους που ελήφθη αυτή η απόφαση από το κορυφαίο ελεγκτικό όργανο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα