Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Νίκος Θεοδωράκης…ένας άξιος συνεχιστής, της Γωγώς Φάκου

0 1,324

 

 

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις

 

 

 

Χαίρομαι πολύ, πραγματικά, κάθε φορά που γνωρίζω καλλιτέχνες με ήθος ανάλογο του ταλέντου τους. Σ ένα χώρο γεμάτο ανταγωνισμό, αυτός ο σεμνός καλλιτέχνης ξέρει να επιβιώνει με μόνο οδηγό το ταλέντο και τη σεμνότητα του. Ακολουθεί μια συνεχώς ανοδική πορεία, αγνοώντας όσους θέλησαν να τον εμποδίσουν και χωρίς να χρησιμοποιήσει όσους θα μπορούσαν να τον προωθήσουν.

Ας τον γνωρίσουμε όμως καλύτερα..

 

 

Ο Νίκος Θεοδωράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1967. Από μικρό παιδί, έδειξε την τάση που έχει για τη μουσική και γενικά για την δημιουργική τέχνη. Έντεκα χρονών, μαζί με άλλα παιδιά, συμμετέχει, με φωνητικά σχήματα, στις συναυλίες του Σπύρου Σαμοΐλη. Ηχογραφεί τον πρώτο του μικρό δίσκο, τραγουδώντας το ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟ, σε στίχους Γιώργου Κοτζιούλα και μουσική του Σαμοΐλη. Αρχίζει μαθήματα θεωρίας και πιάνου, στο ωδείο Καλλιθέας και αργότερα στο Ωδείο Καλομοίρη. Παίρνει μέρος, τραγουδώντας, σε συναυλίες του Σαμοΐλη, μαζί με Μιχάλη Βιολάρη, Γεράσιμο Ανδρεάτο και άλλους. Στη συνέχεια, διοργανώνει αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη, με μουσικά σχήματα και χορωδίες της Κέρκυρας. Επίσης στην Κέρκυρα συμμετέχει στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ με καθηγητές την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου (Υποκριτική) τον Σωτήρης Μπουχάγιαρ (Κινησιολογία) και την Σταματίνα Καρύδη στα φωνητικά.

 

 

Σήμερα, ζει και δραστηριοποιείται, στην Αθήνα, συνεργαζόμενος με διάφορους καλλιτέχνες, συνεχίζοντας τα αφιερώματα στο Μίκη Θεοδωράκη, επίσης συνεχίζει τα μαθήματα φωνητικής και θεωρίας της μουσικής από τον σπουδαίο Έλληνα Τενόρο Ζάχο Τερζάκη και την Μαρία Στεφανή στο ωδείο Παναρμόνιο, συνεργάζεται με την σπουδαία συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και τον σύζυγό της Στέλιο Γενεράλη  συμμετέχοντας στις συναυλίες τους ως ερμηνευτής τραγουδώντας συνθέσεις της Ζωής και φυσικά του Μίκη Θεοδωράκη. 

 

 

Είναι μέλος του Πανελλήνιου μουσικού συλλόγου.

Τον Απρίλη του 2020 κυκλοφορεί  η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον Συνθέτη Χρύσανθο Μουζακίτη, μια συλλογή τραγουδιών από διάφορους καταξιωμένους ποιητές με την ονομασία “Στα λιμάνια της καρδιάς μου”.

 

Το Νοέμβριο του 2017 δημιουργεί το Mikis Radio ένα ιντερνετικό σταθμό για να αναδείξει και να διαδώσει όλο το εύρος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη που του εμπιστεύτηκε 4.200 μουσικά κομμάτια. Έτσι για πρώτη φορά δημιουργείται ένα ψηφιακό αρχείο που μεταδίδει ακριβώς τα στοιχεία δημιουργίας του έργου του μεγάλου μας συνθέτη με ημερομηνίες σύνθεσης τους ποιητές τους ερμηνευτές και τους μουσικούς που συμμετέχουν είτε στο στούντιο είτε σε ζωντανές συναυλίες ανά τον κόσμο.

 

Μέσα από το δικό του ραδιόφωνο έρχεται σε επαφή με καταξιωμένους συνθέτες μουσικούς και τραγουδιστές που έχουν συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

 

Συνεντεύξεις στο ράδιο παραχωρούν, ο Μίκη Θεοδωράκης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Λάκης Καρνέζης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννη Ιωάννου, ο Τάσος Καρακατσάνης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Δημήτρης Τυπάλδος, ο Στέφανος Κορκολής με την Σοφία Μανουσάκη, ο Γιάννης Μπελώνης με την Μπέττυ Χαρλαύτη, ο ποιητής Κώστας Καρτελιάς, ο Βασίλης Γαϊτάνος, η Μαρία Παπαγεωργίου, η Καλλιόπη Βέττα, η διεθνούς φήμης πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, ο συγγραφέας και εικαστικός Ανδρέας Μαράτος ο Μαέστρος Άλκης Μπαλτάς, ο δημοσιογράφος Βασίλης Καββαθάς και ο μεγάλος μας λαϊκός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Με την βοήθεια του Κώστα Καζάκου παρουσιάζει και μεταδίδει όλες τις Αρκαδίες που ο Μίκης Θεοδωράκης συνέθεσε εξόριστος στην Ζάτουνα μελοποιωντας τον Ανδρέα Κάλβο τον Άγγελο Σικελιανό και τον Μάνο Ελευθερίου.

 

 

 

Το Mikis Radio μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 95 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο…

Αυτό το καλοκαίρι τον βρίσκουμε σε περιοδεία μαζί με την Ζωή Τηγανούρια, με την εξαιρετική μουσική παράσταση «Σμύρνη, το Παρίσι του Λεβαντε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα