Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Οι 100 πρώτες μέρες με Δημοτική Αρχή τη Συμπαράταξη και Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου

0 1,982

 

Οι 100 πρώτες μέρες με Δημοτική Αρχή τη Συμπαράταξη και Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου

 

 

 

Στις 8 του Οκτώβρη διαμόρφωσε το εκλογικό αποτέλεσμα – Δώσε μας στην κάλπη την Εντολή να αλλάξουμε σελίδα!

 

 

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή της Συμπαράταξης με Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για την υλοποίηση του οράματός μας για τη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.

 

Με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης θα οικοδομήσουμε μια πόλη με Ποιότητα Ζωής.

 

Δεσμευόμαστε! – Μέσα στις 100 πρώτες μέρες με Δημοτική Αρχή τη Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – η Πόλη της Καρδιάς μας» και Δήμαρχο τον Γιάννη Τομπούλογλου:

 

 

Σύγχρονες υπηρεσίες

 

Όλες οι συναλλαγές των πολιτών με το Δήμο διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται φυσική παρουσία και αναμονή στις υπηρεσίες (πληρωμές-ταμείο, έκδοση εγγράφων, κοιμητήριο, δημοτολόγιο, μοριοδοτήσεις για δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, κοινωνικές παροχές, εγγραφές στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού – πολιτισμού του Δήμου κλπ.)

 

 

Οι αιρετοί δίπλα στους πολίτες

 

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι (υπάρχει και Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας) βρίσκονται καθημερινά στις γειτονιές της πόλης και φροντίζουν να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ορθολογική και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων, έμφαση στην ενίσχυση της καθαριότητας στις γειτονιές και στον οδοκαθαρισμό.

Έναρξη διαδικασιών για την εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης στην πηγή με ανταποδοτικά οφέλη-κίνητρα για τους δημότες.

Λειτουργεία Τεχνικού Συνεργείου Άμεσης Επέμβασης. Δεν υπάρχουν πλέον οι γνωστές καταστάσεις με τις λακκούβες και τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια που επί μήνες δεν επισκευάζονται, με τις βρύσες σε δημόσιους χώρους, πλατείες και σχολεία που τρέχουν χωρίς να υπάρχει κανένας να τις φτιάξει και όλες αυτές τις βλάβες στις υποδομές που χρειάζονται ευελιξία και αμεσότητα στην αντιμετώπιση, ώστε να μην δημιουργούνται κίνδυνοι για τους πολίτες και να περιορίζονται τα κόστη με τα οποία εν τέλει ζημιωνόμαστε.

 

 

Ασφάλεια

 

Κατόπιν αιτήματος της δημοτικής αρχής αυξάνονται οι περιπολίες της Αστυνομίας για την φύλαξη της πόλης και ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης, υποστηρικτικά προς την Αστυνομία, να πραγματοποιεί περιπολίες στις απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και σε κεντρικά σημεία και περιμετρικά του Άλσους, καθημερινά, από το απόγευμα μέχρι το επόμενο πρωί, με σκοπό την αποτελεσματική φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων (σχολεία, δημοτικά κτήρια) των πλατειών, των παιδικών χαρών και την επίβλεψη των γειτονιών που υποφέρουν από ληστείες και περιστατικά βίας, όπως οι Εργατικές Πολυκατοικίες.

Ενίσχυση του φωτισμού στις απομακρυσμένες συνοικίες.

Λειτουργεί νυχτερινός αριθμός έκτακτης ανάγκης του Δήμου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με επιχειρησιακό κέντρο για να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνουν σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, πλήρως επανδρωμένη και καταρτισμένη, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση ενδεχόμενων καταστροφών στην περιοχή μας.

Διεξάγεται έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και τα δημοτικά κτίρια.

Εκπονείται νέα, σωστή μελέτη-κατασκευή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και κατασκευάζεται επιτέλους το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Σκρα.

Κατασκευάζεται επιτέλους ο κυκλικός κόμβος μπροστά από τον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή Απομάχων, όπου σημειώνονται καθημερινά ατυχήματα και έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Λειτουργεί σταθμός πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρο σε επιφυλακή, μέσα στην πόλη μας 24 ώρες το 24ωρο και τοποθετούνται απινιδωτές σε δημοτικά κτίρια όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού και σχολεία.

Τοποθετούνται ηχοπετάσματα παράλληλα της εθνικής οδού, όπου δεν υπάρχουν.

Κατασκευάζεται πεζογέφυρα στον Σκλαβενίτη επί της οδού Αχαρνών, συντηρείται η πεζογέφυρα στον Σκλαβενίτη στο χώρο της πρώην Renault και λειτουργούν οι ανελκυστήρες.

 

Πόλη φιλική για όλους!

 

Σωστός σχεδιασμός διαβάσεων πεζών και φροντίδα για να μην υπάρχει το γνωστό φαινόμενο με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε ράμπες και διόδους ατόμων με προβλήματα όρασης.

Έλεγχος για την τήρηση της νομιμότητας στη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους δημόσιους χώρους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών, καροτσιών και αναπηρικών αμαξιδίων.

Τα πεζοδρόμια ξαναγίνονται πεζοδρόμια.

Επείγουσα ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών, για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

Αστικό πράσινο

 

Σωστό, «δημιουργικό» κλάδεμα στα δέντρα στις γειτονιές, τις πλατείες και τα πάρκα. Φροντίδα στα δέντρα που νοσούν από ασθένειες-παράσιτα των φυτών.

Άμεση «σωστική» επέμβαση στο Άλσος – δάσος!

Προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του Άλσους, καθαρισμός από φερτά υλικά, ανανέωση του χώματος και φροντίδα της χλωρίδας και της πανίδας από ειδικούς επιστήμονες. Ενίσχυση της πυρασφάλειας με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροοπτικά συστήματα. Πρόσληψη επαρκούς προσωπικού για τη φύλαξη και την πυροπροστασία. Ανάδειξη του φυσικού πλούτου μέσα από πολιτιστικές δράσεις και αθλητικές διοργανώσεις.

«Ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες και ξεκινά επιτέλους να κατασκευάζεται το αναψυκτήριο του Άλσους, ο νέος Κένταυρος, με φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα.

 

 

Για τα ζωάκια

 

Εκκίνηση από την επομένη των εκλογών όλων των διαδικασιών που απαιτούνται (διεκδίκηση νομοθετικής ρύθμισης κλπ.) για την δημιουργία νόμιμου δημοτικού καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα στο βόρειο τμήμα του Άλσους, μακριά από το γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο θα λειτουργήσει με την φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας και την αμέριστη στήριξη του Δήμου.

Ιδρύεται το Δημοτικό Κτηνιατρείο για την φροντίδα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων (με κοινωνικά κριτήρια, για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας-κηδεμόνων ζώων) και υλοποιείται εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στειρώσεων ειδικά για τις αδέσποτες γάτες. Όχι πια γατάκια χτυπημένα στους δρόμους – ευζωία για όλα τα ζώα.

Με έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο αποπληρώνονται τα χρέη του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας σε κτηνιάτρους και φάρμακα.

 

 

Μια πόλη λειτουργική-βιώσιμη

 

Επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης με μία νέα μελέτη, που θα συμπεριλαμβάνει και την λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ σε συνάρτηση με τις αυξημένες ροές κόσμου που δέχεται καθημερινά πλέον η πόλη.

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στα όρια της πόλης, όπως στο χώρο της Μπριτάνια.

Τις ημέρες των αγώνων στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά του γηπέδου θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο τα οχήματα των κατοίκων, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα πιστοποιείται ότι κατοικούν ή εργάζονται στην πόλη.

Ειδική πρόβλεψη, τις ημέρες των αγώνων, για τα αυτοκίνητα των περιοίκων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό πάρκινγκ, με τη μίσθωση χώρων στάθμευσης στο χώρο του «Ιωνικού Κέντρου» επί της οδού Παπαναστασίου στον περισσό έναντι ΗΣΑΠ.

Στην αποσυμφόρηση της πόλης από τα ΙΧ βοηθά η ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας με νέα λεωφορεία, που περνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και καλύπτουν κάθε σημείο της πόλης.

 

Κοινωνικό πρόσημο

 

Στηρίζονται στην πράξη οι νέες οικογένειες, λαμβάνοντας επιδότηση από το Δήμο για κάθε νέο παιδάκι που γεννιέται.

Κανένας μόνος – καμία μόνη μπροστά στον κίνδυνο έξωσης. Στηρίζονται νομικά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην πόλη μας, οι συνδημότες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία.

Γίνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Δημοτικού Οδοντιατρείου, λύνοντας ένα τεράστιο πρόβλημα για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, δεδομένου πως δεν υπάρχει ουσιαστικά κάλυψη για την στοματική υγεία στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

 

Για τους γονείς και τους παππούδες μας

 

Ολοκληρώνονται επιτέλους οι διαδικασίες για την ανέγερση και λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι από το Δημαρχείο και εξασφαλίζονται χώροι για τη δημιουργία ΚΑΠΗ στην περιοχή Ειρήνη και τις περιοχές των Απομάχων, της Νησίδας, στο Μεσαίο Κουκλάκι και στο Κάτω Κουκλάκι.

Για τα μέλη των ΚΑΠΗ διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολιτιστικές εκδρομές και ψυχαγωγικές δράσεις με κάλυψη των εξόδων από το Δήμο.

Προσφέρονται ειδικά αθλητικά προγράμματα από τον Δήμο, σχεδιασμένα για τις ανάγκες των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας.

 

 

Και η Νεολαία βρίσκει τον χώρο της στην πόλη:

 

Εφαρμόζεται, επιτέλους, η υπάρχουσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και παρέχεται στους φοιτητές της πόλης μας η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα με λεωφορεία του Δήμου.

Βραβείο και χρηματικό έπαθλο για τα παιδιά που επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Λειτουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, στα σχολικά κτίρια κατά τις απογευματινές ώρες, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Επιδότηση από τον Δήμο για την παρακολούθηση μαθημάτων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών της πόλης από μαθητές, με κοινωνικά κριτήρια, με την μορφή υποτροφιών.

Ενίσχυση της προσπάθειας αθλητών της πόλης που διακρίνονται με την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, κάλυψη εξόδων συμμετοχής σε τουρνουά κ.ά.

Δωρεάν γρήγορο wifi σε όλα τα δημοτικά κτίρια και στις πλατείες.

Λειτουργία Δημοτικού Στεκιού Νεολαίας με αναγνωστήριο, αίθουσα συνεδριάσεων-εκδηλώσεων, κοινωνικό χώρο με δωρεάν δραστηριότητες.

 

 

«Πολιτισμός» στην Αυτοδιοίκηση

 

Είναι πάνω απ’ όλα οι άυλες και οι υλικές πολιτιστικές υποδομές της πόλης, τα δημιουργικά-καλλιτεχνικά προγράμματα που λειτουργούν στον Δήμο και οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτά.

Ο Δήμος συνεργάζεται ουσιαστικά και στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις ερασιτεχνικές και σχολικές θεατρικές ομάδες, τους καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται-δημιουργούν στην πόλη.

Σε πρώτο πλάνο το Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας, το Εικαστικό Εργαστήρι, τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών, η Χορωδία μας, θεατρικές ομάδες με πολύχρονη προσφορά στον πολιτισμό όπως οι Ονειρωδοί.

Οι Ερασιτεχνικοί Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης αγκαλιάζονται από τον Δήμο, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές υποδομές και βοηθάμε με κάθε τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία τους, από κοινού με τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που προσφέρει δωρεάν ο Δήμος.

Τα παιδιά μας και όλοι οι δημότες βρίσκουμε διέξοδο άθλησης και ψυχαγωγίας.

 

 

Τα ποτάμια μας

 

Μπλοκάρουμε με όσα μέσα διαθέτουμε το σχέδιο τσιμεντοποίησης του Κηφισού.

Οι όχθες των ανοιχτών ρεμάτων της πόλης μας διαμορφώνονται, με ήπιες οικολογικές παρεμβάσεις μικρού κόστους, σε χώρους αναψυχής και περιπάτου για τους δημότες, όπου λαμβάνουν χώρα μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές δράσεις.

 

 

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα «Δημοκρατική Ανατροπή»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα