Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Δρομολογείται η Προσφυγή στο επιδιωκόμενο έργο τσιμεντοποίησης του Κηφισού, σε συμμόρφωση με την υπάρχουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0 2,307

 

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στο ζήτημα της διαδικασίας ακύρωσης του επιδιωκόμενου έργου «διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη του Κόκκινου Μύλου εώς Αττική οδό» της Περιφέρειας Αττικής.

 

Πρόκειται για ένα έργο οχετοποίησης και καταστροφής του φυσικού Κηφισού, που ξεκινάει από τα όρια του Δήμου μας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και ανάντη. Είναι ένα έργο πέρα για πέρα άναρχο, αντίθετο με τη σύγχρονη διεθνή κατεύθυνση για αποκάλυψη ποταμών και ρεμάτων εντός του αστικού ιστού, στον σχεδιασμό του οποίου δεν λαμβάνεται στο ελάχιστο υπόψη η σημασία του φυσικού οικοσυστήματος και της διατήρησης αυτού για τους κατοίκους της περιοχής και την ποιότητα ζωής τους.

 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου έχουν διατυπώσει σαφώς την αντίθεσή τους και έχουν επιδώσει υπομνήματα τόσο στον Περιφερειάρχη Αττικής όσο και προεκλογικά σε όλους τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και στο νέο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε εδώ:

 

 

 

Στις 25/09/2023 εκδόθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του συγκεκριμένου έργου:

 

 

 

Στις 20/10/2023 ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, πρώην Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης και η Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παπαλουκά εκ μέρος της Συμπαράταξης του Γιάννη Τομπούλογλου με έγγραφά τους ζητούν την εισαγωγή του θέματος προ ημερησίας στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου για να κάνει την Προσφυγή, σε συμμόρφωση με την ήδη υπάρχουσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (από τον Ιούλιο του 2022).

 

 

Άρης Βασιλόπουλος:

 

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

κύριε πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου,

κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

προϊσταμένη της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας,

στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/07/22, με αριθμό πρωτοκόλλου 17104/21-7-2022 ελήφθη η υπ. αριθ: 57/2022 απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα ασκήσει προσφυγή στο έργο της της “διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη του Κόκκινου Μύλου εώς Αττική οδό” (επισυνάπτεται η απόφαση).

Δεδομένου ότι στις 25/09/23 εκδόθηκε η ΑΕΠΟ του έργου (επισυνάπτεται) και σύμφωνα με την αναφερθείσα απόφαση, θεωρώ δεδομένο ότι η ανωτέρω απόφαση είναι δεσμευτική για την κατάθεση προσφυγής από το Δήμο και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Νομικής υπηρεσίας για την παροχή όσων στοιχείων χρειάζεται για την προετοιμασία της. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές αναφορικά με την προθεσμία κατάθεσης (60 ημέρες), χρειαζόμαστε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, για τις ενέργειες της νομικής υπηρεσίας και αν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους μας (πχ, κάποια νέα συνεδρίαση).

Με εκτίμηση,

Άρης Βασιλόπουλος

 

 

Νίκος Σερετάκης:

 

Συμφωνούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσες ενέργειες.

Προτείνουμε να εισαχθεί ως ΕΗΔ στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την υποβολή της προσφυγής σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Νίκος Σερετάκης

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

 

Ευτυχία Παπαλουκά για την Συμπαράταξη: 

 

Καλησπέρα.
Συμφωνούμε πως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και ΕΠΕΙΓΕΙ να δράσουμε ως Δήμος. Πράγματι, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/2022) είναι δεσμευτική σε σχέση με την κατάθεση Προσφυγής στο έργο της «διευθέτησης και οριοθέτησης του Κηφισού ποταμού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη του Κόκκινου Μύλου εώς Αττική οδό».
Το χρονικό περιθώριο είναι αρκετά πιεστικό για την άσκηση της Προσφυγής, δεδομένου ότι έχουμε ΑΕΠΟ του εν λόγω έργου με ημερομηνία έκδοσης 25/09/23.
Προκειμένου να επισπεύσει η Νομική Υπηρεσία τη διαδικασία κατάθεσης της Προσφυγής, θεωρούμε σωστή την πρόταση της ΛαΣ για εισαγωγή του θέματος προ ημερησίας στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη, προκειμένου να εξειδικευτεί και να εφαρμοστεί η ήδη υπάρχουσα σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο μεταξύ, η κ. Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, ο οποίος χειρίστηκε με επιτυχία και την αντίστοιχη Προσφυγή του Δήμου μας σε σχέση με το έργο εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη, μπορεί να κάνει την προεργασία, ώστε μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχουν γίνει οι απαραίτητες νομικές ενέργειες.
Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Αντωνόπουλος Λευτέρης & 
Κοττές Γρηγόρης, από την «Πόλη της Καρδιάς μας» 
Γούλας Αλέκος
Λαζαρίδης Πέτρος 
Παπαλουκά Ευτυχία 

 

 

 

 

Σε συνέχεια των ως άνω επιστολών, αύριο Τετάρτη 25/10/2023 εισάγεται στην Οικονομική Επιτροπή η εξουσιοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για την Προσφυγή. 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα