Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Δράση της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0 1,323

 

 

Δράση της Συμπαράταξης στον Ποδονίφτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2023, η Συμπαράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας» πραγματοποίησε συμβολικά ξενάγηση και περίπατο στην φυσική κοίτη του ποταμού Ποδονίφτη, στο τμήμα αυτής που διασώζεται και αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ του Δήμου μας, στη Νέα Χαλκηδόνα, και του Δήμου Αθηναίων.

Για εμάς οι φυσικές κοίτες των ρεμάτων και των ποταμών εντός του αστικού ιστού, αποτελούν φυσικά οικοσυστήματα τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, ως επικεφαλής της Συμπαράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος, όπως και τα στελέχη και τα μέλη της Συμπαράταξης, αντιτασσόμαστε σε κάθε επιδιωκόμενη παραβίαση των ποτάμιων οικοσυστημάτων που έχουμε την τύχη να υπάρχουν στην πόλη μας, σε κάθε προσπάθεια τσιμεντοποίησης και οχετοποίησης αυτών.

Η επόμενη μάχη θα δοθεί για τη διαφύλαξη της φυσικής κοίτης του Κηφισού στη Νέα Φιλαδέλφεια και δηλώνουμε παρόντες και παρούσες.

Είμαστε υπέρ της αυστηροποίησης του πλαισίου και των ποινών εις βάρος όσων ιδιωτών μολύνουν τα ρέματά μας και όσων καταλαμβάνουν με παράνομα κτίσματα την κοίτη αυτών.

Είμαστε υπέρ της φροντίδας, του καθαρισμού, της ανάπλασης με ήπιες παρεμβάσεις στις κοίτες των ποταμών, ώστε να αποτελούν σημεία αναψυχής για τον λαό της περιοχής και χώρους περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για κατοίκους και επισκέπτες.

 

Το Γραφείο Τύπου
5/6/2023

 

Φωτογραφίες από την δράση:

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα