Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Άρχισε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Δικαίωση 3368» της Ισμήνης Σακελλαροπούλου

0 723

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ της Ισμήνης Σακελλαροπούλου «Δικαίωση 3368» στον κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema. 

Η «Δικαίωση 3368»  πραγματεύεται το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, ένα ζήτημα που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής με αφορμή το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα.

Ο τίτλος του έργου αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλου που μαζί και με άλλους συναδέλφους του, κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις εκατοντάδες αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, φτάνοντας ως τον αριθμό της αίτησης «3.368».

Όλες οι αγωγές συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις τόμους, για να αποτυπωθούν με κινηματογραφικό τρόπο σε αυτό το έργο, θυμίζοντας πως δεν αποτελούν άψυχα νομικά έγγραφα οικονομικών διεκδικήσεων αλλά μια ιστορική πηγή, μια αναλυτική καταγραφή ενός δράματος και παράλληλα ενός αγώνα κοινωνικού, πολιτικού, δικαστικού, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στο τραγικό έτος 1943 και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου όπου έλαβε χώρα η «Επιχείρηση Καλάβρυτα».

Αφηγητές του έργου είναι ο Κώστας Αρζόγλου και η Αννα Παπαγεωργίου, ενώ στις δραματοποιημένες σκηνές συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάρκου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Michael Seibel, Γιώργος Χρανιώτης, Παναγιώτης Καρμάτης και οι αγαπημένες μας Ονειρωδοί Πελαγία Βουτζουλίδου και Βασιλική Κούλη. Στο έργο συμμετέχει ως ηθοποιός και ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας.

Παραγωγή: Ρένα Σανταμούρη, Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Σενάριο: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Φωτογραφία: Παναγιώτης Κανεσούλης

Μοντάζ: Γιώργος Βούκανος

Μουσική: Γιώργος Βούκανος

Διανομή: New Star

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα με τους συντελεστές από την βραδιά της πρώτης προβολής:

 

 

Ξεχωρίζουν οι αγαπημένες μας Ονειρωδοί Πελαγία Βουτζουλίδου και Βασιλική Κούλη…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα