Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Παραδοσιακά ωτία από τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» (φωτογραφίες & βίντεο)

0 1,187

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης» είναι ένα πραγματικά ζωντανό κύτταρο πολιτισμού για την πόλη μας. Με την εξωστρεφή δραστηριότητά του συμβάλλει τα μέγιστα στην διατήρηση και την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σημαντικό στοιχείο της κουλτούρας αποτελεί και η μαγειρική. Είναι μεγάλη μας τιμή η αποτύπωση της  γαστρονομικής παράδοσης μέσα από αυτή εδώ την ιστοσελίδα, με την παρουσίαση παραδοσιακών ποντιακών συνταγών αλλά και της εκτέλεσής τους, από τους ίδιους τους απογόνους και συνεχιστές της πρώτης γενιάς προσφύγων, που ξέρουν να κρατούν αναλλοίωτη στον χρόνο τη γεύση, αλλά και τη Μνήμη.

 

Ακολουθεί η συνταγή της Ελπίδας Παπαδοπούλου, μέλους δ.σ. του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», για τα παραδοσιακά ποντιακά γλυκά ωτία: 

 

Θα χρειαστούμε: 

4 αυγά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι του καφέ ούζο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι

3-4 βανίλιες

αλεύρι όσο σηκώσει (1.400-1.500 γρ. περίπου)

 

Eκτέλεση: 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος το αλεύρι. Κάνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε φύλλο (όχι λεπτό), κόβουμε σε λωρίδες και μπακλαβαδωτά και σχηματίζουμε τα ωτία (όπως φαίνςεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο). Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή να τα σερβίρουμε με μέλι ή με ζάχαρη άχνη.

 

Μπορείτε να δείτε όλη την διαδικασία στο βίντεο (από το Livemedia): 

 

 

Και στις φωτογραφίες: 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα