Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Βράβευση του μεγάλου ηθοποιού μας Γιώργου Κωνσταντίνου, από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων – της Γωγώς Φάκου

0 548

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις 

 

 

 

Σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση,νοσταλγία και ζεστασιά,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα,η βράβευση του δημοφιλούς ηθοποιού,σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντίνου από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών, αλλά και αγαπημένοι φίλοι, τίμησαν τον μεγάλο μας καλλιτέχνη, που δεν σταμάτησε να μοιράζει χαμόγελα! Αιώνιος έφηβος, γεμάτος όρεξη για ζωή και όνειρα που δεν σταματούν, παρέδιδε απλόχερα  μαθήματα ζωής και ήθους, όλο το βράδυ.
Πριν την βράβευση προβλήθηκαν αποσπάσματα από ταινίες, τηλεοπτικά σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις που συμμετείχε, σκηνοθέτησε ή έγραψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Τα ζεστά χειροκρότημα,απέδειξαν πως το κοινό τον λατρεύει πάντα. Μίλησαν για αυτόν ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η.  Σπύρος  Μπιμπίλας και οι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Αλέξανδρος  Μπουρδούμης. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσιάσε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Πάνος  Κατέρης.

Την τεχνική επιμέλεια είχε ο Τάκης Σφακιανόπουλος.
Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου 1934 . Γονείς του ήταν δύο δημοφιλείς ηθοποιοί της εποχής, πρωταγωνιστές της οπερέτας, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και η Νίτσα Φιλοσόφου.
Ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος, αλλά η μητέρα του τον προέτρεψε να γίνει ηθοποιός..Έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, απ’ όπου και απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε…ατάλαντος!!! Πράγμα που τον πείσμωσε και τον οδήγησε στην σχολή του Καρόλου Κουν, όπου και έγινε δεκτός. Η επιτυχημένη πορεία του μόλις άρχιζε!
Εκεί έκανε τις πρώτες θεατρικές του εμφανίσεις, παίζοντας μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, και τον Ερμή στον Πλούτο του Αριστοφάνη.
Το καλοκαίρι του 1962 συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και αμέσως μετά με τον Μάνο Χατζηδάκη στο έργο “οδός ονείρων” και η επιτυχημένη θεατρική πορεία του ήταν πλέον θέμα χρόνου..
Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην ταινία Η Λίζα και η Άλλη, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1961. Τελευταία του εμφάνιση ήταν το 2012, στην ταινία Αν, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Έχει κάνει 25 (μόνο) ταινίες…
Αντίθετα στην τηλεόραση έχει γράψει και έχει παίξει σε  πολλά σήριαλ (Αλεπού και Μπουφές, Ανθρώπινες ιστορίες, Τα εφτά κακά της μοίρας μου, Πατήρ Υιός και Πνεύμα, Σοφία ορθη και πολλά άλλα).
Ας επιτραπεί στην υπογράφουσα να πει πως χαίρεται ιδιαίτερα που καλέστηκε σ’αυτή τη σπουδαία εκδήλωση, αλλά και που μπόρεσαν να την συνοδεύσουν μέλη της θεατρικής ομάδας Εργοτέχνιον, τα οποία είχαν την χαρά να γνωρίσουν τον μύθο που λέγεται Γιώργος Κωνσταντίνου….

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα