Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Γωγώ Φάκου: Εργοτέχνιον…κι όλα αρχίζουν τώρα

0 445

 

 

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις

 

 

 

 

Τέλος σπουδαστικής χρονιάς για το Εργοτέχνιον Κόκκινου Μυλου….Το θεατρικό εργαστήρι – ομάδα έκλεισε τον υπερδημιουργικό πρώτο χρόνο λειτουργίας του με την παράσταση ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, σε κείμενο και σκηνοθεσία της υπογράφουσας και μουσική διδασκαλία του συνδάσκαλου Ανδρέα Αποστόλου.

Η παράσταση παίχτηκε 14/6 στο κατάμεστο κυριολεκτικά θέατρο Παραμυθίας και καταχειροκροτήθηκε…Μεγάλη αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα λόγια των θεατών στο τέλος, πως σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς ο κόσμος έχει ανάγκη από κωμωδία και τραγούδι…

 

Το Εργοτέχνιον ξεκίνησε την λειτουργία του τον Νοέμβρη του 2021 και μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα (άθλος) ανέβασε την πρώτη του παράσταση στο πολιτιστικό κέντρο Κόκκινου Μύλου (Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα …Αλλιώς, μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού από την υπογράφουσα) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

 

Η ιδέα για την δημιουργία θεατρικής ομάδας ανήκει στο πρόεδρο του πολιτιστικόυ σύλλογου Κόκκινου Μύλου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΙΩΤΕΣ Γιώργο Μαντέλα και του αξίζουν ανάλογα εύσημα.

Να σημειωθεί πως και ο ίδιος έκανε μια γκεστ εμφάνιση στο έργο, αποσπώντας θετικά σχόλια για την εξαιρετική ερμηνεία του.

Στην αίθουσα του συλλόγου να προστεθεί πως συστεγάζεται και το Εργοτέχνιον.
Με γεμάτες αγάπη ψυχές,όρεξη για δημιουργία,έρωτα για το θέατρο συνεχίζουμε δυναμικά…

 

Ακολουθούν φώτο από την τελευταία μας παράσταση και δύο λόγια για την υπόθεση και τους συντελεστές, που έδωσαν την ψυχή και το ταλέντο τους εκείνο το βράδυ…
Να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβρη η παράσταση θα παρουσιαστεί ξανά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών…

 

 

ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!!!

από την θεατρική ομάδα Εργοτέχνιον (μουσική και διαδραστική κωμωδία παρεξηγήσεων)
Υπόθεση: Η Κρίστη έμεινε χήρα από τον 97χρονο εφοπλιστή συζυγό της.
Οι όροι για να πάρει την κληρονομιά είναι δύο… α)Να τον αποτεφρώσει και να κυκλοφορεί με την τέφρα του ανά χείρας και β)να του κάνει μια μεγαλοπρεπή δέυτερη κηδεία ..στα μπουζούκια, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χώρο, το αγαπημένο μαγαζί των νεανικών χρόνων, του μακαρίτη. Πέφτωντας στην παγίδα της, μιάς και για να ξεπορτίζει του έλεγε πάει στο ωδείο, καλείται τώρα να του το αποδείξει, μετά θάνατον, μιάς και το κοινό θα πρέπει να ψηφίσει και να βαθμολογήσει τις φωνητικές της επιδόσεις..Αν ”περάσει” την ιερά εξέταση θα πάρει την κληρονομιά, αλλιώς..θα μείνει με την ..τέφρα του συγχωρεμένου. Απελπισμένη, με τη βοήθεια της δαιμόνιας δικηγόρου της, βρίσκει τον Σίμο, ιδιοκτήτη του κέντρου και καιροσκόπο, που του τάζει λεφτά..αλλά και τον ξελογιάζει, με απώτερο σκοπό να τη βοηθήσει αλλά και να της κάνει μαθήματα φωνητικής εξπρές!!! Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Αλκιβιάδης, μεγαλοπαραγωγός, που σκοπεύει να επενδύσει πολλά λεφτά στο συγκεκριμένο κέντρο, για δικούς του προσωπικούς λόγους. Ο Αλκιβιάδης, είναι κουφός, πράγμα που προσπαθεί, μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις, να μην καταλάβουν οι γύρω του. Παρόλα αυτά, «ακούει» την εντυπωσιακή Κρίστη, μαγέυεται, μιάς και του θυμίζει το μεγάλο χαμένο έρωτά του, και αποφασίζει να επενδύσει στο ”ταλέντο”της. ‘Ολα θα πήγαιναν καλά..αν στα πόδια τους, δεν μπλεκόταν η μυστηριώδης ζητιάνα, ο Αμπντούλ, η Ζετάρα, η Σούλα, ο Βρασίδας, οι κόρες του Σίμου, η εκκεντρική μακιγιέζ….αλλά και αν δεν εμφανιζόταν εμμέσως το…πνεύμα του μακαρίτη, πράγμα που θα αλλάξει τα δεδομένα…Το έργο έχει δύο φινάλε, ανάλογα με την ψηφοφορία των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

 

 

Κείμενο -σκηνοθεσία Γωγώ Φάκου
Μουσική διδασκαλία Ανδρέας Αποστόλου

 

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης
Χαρά Κόντου,
Μαρία Κοροναίου,Μαρία Ζαντέλη,Διονύσης Φανός,Χρήστος Φωτιάδης,
Ανδρέας Αποστόλου,Έλενα Ακτίπη,Ραφαηλία Καπτάνη,Πόπη Κότσιαρη,Κυριακή Αποστολίδου,Χρύσα Κανακουσάκη,Γωγώ Φάκου,Κυριακή Νάννου,Γιώργος Γιαννόπουλος ..

Γκεστ Σταρ η γνωστή συγγραφέας και μαθητρια μας Μαίρη Γκαζιάνη
Και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαντέλας

 

 

 


Το Εργοτέχνιον λειτουργεί με την στήριξη του πολιτιστικού σύλλογου Κόκκινου Μύλου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΙΩΤΕΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα