Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

«Κοιμώμενος Χαλεπάς»: Λαμπερή πρεμιέρα για έναν καθηλωτικό μονόλογο, της Γωγώς Φάκου

0 665

 

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις

 

 

 

Στο  κατάμεστο θέατρο Αλκμήνη έγινε τη περασμένη εβδομάδα η πρεμιέρα της παράστασης Κοιμώμενος Χαλεπάς..ο Σαλός Άγιος..του Άγγελου Ανδρεόπουλου. Ενας εξαιρετικός μονόλογος που δε σ’ αφήνει να βαρεθείς λεπτό και ..τι έκπληξη…γραμμένο σε «σωστά» ελληνικά (που αλήθεια τόσο μας λείπουν, στις παραστάσεις που παρακολουθούμε). Φυσικά δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον συγγραφέα του, που μας έχει αποδείξει περίτρανα, πόσο σέβεται το θεατή, χρόνια τώρα. Η σκηνοθεσία…αναμενόμενα επιτυχημένη και στοχευμένη, γεμάτη εναλλαγές εικόνων…σ’ ένα τόσο λιτό σκηνικό. Την σκηνοθετική μπαγκέτα κρατούσε φυσικά ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, με μοναδική μαεστρία ο οποίος μάλιστα επιμελήθηκε και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς , κομμάτι πολύ βασικό σε μια παράσταση…Και φτάνουμε στον πρωταγωνιστή…Τι να πρωτοπώ για αυτό το υπερταλέντο, που λέγεται Γιώργης Κοντοπόδης; Με τι ευκολία αλήθεια μεταπηδά από την κωμωδία στο δράμα  αυτός ο ηθοποιός, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Κάθε έργο που θα «αναλάβει» θα γίνει αυτόματα σώμα του..ψυχή του. Ο κόσμος πάντα καταλαβαίνει την αλήθεια του καλλιτέχνη και ο συγκεκριμένος ερμηνευτής μόνο αλήθεια έχει να δώσει. Καθόλου λοιπόν τυχαία η πορεία του και η άνοδος του.

 

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα γι’αυτό το έργο που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, σαν τα ιδιαίτερα έργα του ήρωα του, του Γιαννούλη Χαλεπά!!

 

Παρόντες, μεταξύ άλλων, οι: Μαρία Αλιφέρη, Τζένη Ζαχαροπούλου, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Αντώνης Τσιπιανίτης, Σπύρος Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Γιώτης, Σωτήρης Σκάντζικας, Γιάννης Μωραΐτης, Βασίλης Θεοδώρου, Γιάννης Αργυρούδης, Ντίνος Σούτης, Μαρία Τσαμτσάκη, Αναστάσιος Μαυρίδης, Νίκος Θεοδωράκης, Φίλη Μαρσώ, Δανάη Καλοπίτα, Μάρα Τζίμα, Μάκης Κωστίνης.

 

 

Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στο θέατρο Αλκμήνη, κάθε Τετάρτη στις 18.45 και Πέμπτη στις 21.15 έως τις 12 Ιανουαρίου 2023, ενώ το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 20.00 θα ταξιδέψει στο θέατρο Αρτίκι, στο Κρανίδι Ερμιονίδας, ξεκινώντας έτσι μια μίνι περιοδεία εκτός Αθηνών. Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Άγγελος Ανδρεόπουλος

 

Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

 

Μουσική: Άγγελος Ανδρεόπουλος

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα