Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Γωγώ Φάκου: Νέα τιμητική διάκριση για τον Νίκο Θεοδωράκη

0 830

 

 

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός-συγγραφέας-σκηνοθέτις

 

 

 

Στις 15 Οκτωβρίου, με μεγάλη συγκίνηση, ο Νίκος Θεοδωράκης δέχτηκε την ανακήρυξη του σε επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βούλας «Υπατία», για την προσφορά του στον πολιτισμό και την τέχνη.

 

Ο ίδιος παρέλαβε τον τιμητικό τίτλο από την πρόεδρο του συλλόγου Ιφιγένεια Αμοργιανού η οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια γι’αυτόν, το έργο του και τους κοινούς στόχους τους. Παρόν και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κύριο Θεοδωράκη και δεσμεύτηκε να ακούσει τις πολιτιστικές του προτάσεις..Ο τιμώμενος μίλησε με την ταπεινότητα που τον χαρακτηρίζει, για τα σχέδιά του, τους στόχους του, τον πατέρα του και εμπνευστή του Μίκη και για τον ραδιοφωνικό του σταθμό. Μάλιστα χάρισε στον σύλλογο έναν «χάρτη» ζωγραφισμένο από τον ίδιο τον Μίκη, που δείχνει όλες τις άκρες της γης που έφτασε η μουσική του.

 

 

Δυο λόγια για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, λοιπόν:

 

Ο Νίκος Θεοδωράκης ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, συνεργαζόμενος με διάφορους καλλιτέχνες, συνεχίζοντας τα αφιερώματα στο Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συνεχίζει τα μαθήματα φωνητικής και θεωρίας της μουσικής από τον σπουδαίο Έλληνα Τενόρο Ζάχο Τερζάκη και την Μαρία Στεφανή στο ωδείο Παναρμόνιο, συνεργάζεται με τη σπουδαία συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και το σύζυγό της Στέλιο Γενεράλη συμμετέχοντας στις συναυλίες τους ως ερμηνευτής τραγουδώντας συνθέσεις της Ζωής και φυσικά του Μίκη Θεοδωράκη.  Είναι ιδρυτής του διαδικτυακού σταθμού mikisradio.com και μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

 

 

Παράλληλα στον ίδιο χώρο έλαβε μέρος η φθινοπωρινή έκθεση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Υπατία», ένας θεσμός των νοτίων προαστίων, μιας και γίνεται για τρίτη συνεχόμενη και εκθέτουν τα έργα τους  καλλιτέχνες της περιοχής, με έργα φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος κ.α.

 

Πραγματικά μια υπέροχη βραδιά!

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα