Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Τα ΚΡΑΓΙΟΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ της Γωγώς Φάκου-Θεοδωράκη στο θέατρο Παραμυθίας

0 1,019

 

 

ΚΡΑΓΙΟΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ στο θέατρο Παραμυθίας

Κυριακή 11/ 6/23 στις 21.00

 

 

Ο γνωστός θεατρικός μονόλογος της Γωγώς Φάκου – Θεοδωράκη επιστρέφει για μια παράσταση, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του λίγα χρόνια πριν και η συγγραφέας και ερμηνεύτριά του, διαλέγει την ημέρα τον γενεθλίων της για να περάσει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα για την γυναικεία κακοποίηση, μέσα απ’ αυτή την αληθινή ιστορία.

 

 

 

Το έργο παρουσιάστηκε αρχικά σε ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ, στο θέατρο Παραμυθίας και έπειτα σεζόν στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΕΛΛΟΣ στην Πλάκα, το 2019. Στην πρεμιέρα έγινε και η πρώτη παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου (εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ).

Ξαναπαίχτηκε στο θέατρο Παραμυθίας τον Ιούνιο του 2022..
Εχει αποσπάσει πέντε συνολικά βραβεία:  Διεθνές Διαβαλκανικό Φεστιβάλ.(κείμενο,σκηνοθεσία,ερμηνεία), Action Art, UNESCO και τιμητική πλακέτα την παγκόσμια ημέρα λογοτεχνίας.

Δύο λόγια για το έργο:

Η σεξουαλική κακοποίηση που θα ζήσει η Ελπίδα, σε πολύ τρυφερή ηλικία,θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που θα βλέπει,την ζωή,τις σχέσεις και τους άντρες.Βαφοντας πρώτη φορά κόκκινα τα χείλη της ,με το ίδιο της το αίμα, εκείνη την νύχτα,αποφάσιζει να δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο,μια ασπίδα.Μεσα στο ταραγμένο μυαλό της ,είναι σίγουρη πως κανείς δεν θα την χρησιμοποίησει ξανά,κρυμμένη πίσω από την μάσκα της.Ολα θα αλλάξουν,όταν στην ζωή της θα μπει ένα παράξενο αγόρι,και θα την κάνει να αφήσει στην άκρη κάθε άμυνα.Συντομα ,όμως θα διαπιστώσει,πως την χειρότερη νύχτα της,δεν την έζησε ακόμη….

Σκηνοθεσία :
Γιώργης Κοντοπόδης
Κείμενο ερμηνεία:
Γωγώ Φάκου – Θεοδωράκη
Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις 21.00
Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27 και Μυκάληςη

Τηλ. κρατήσεων 21 1214 4593 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα