Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Θέατρο: Ο «Άγιος Φονιάς» στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, της Γωγώς Φάκου

0 358

 

Επιμέλεια Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου “Άγιος Φονιάς”

 

Ο “Άγιος Φονιάς”, το νέο έργο του Γιώργου Κοζυράκη, ένα ιστορικό-θρησκευτικό δράμα, σε σκηνοθεσία της Αλίκης Πήτερσον, ανεβαίνει στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων από 9/12/2022.

Ο Πέτρος, ο ήρωας του έργου, είναι ιερέας στο νεκροταφείο της πόλης, και ζει, σε ένα καλύβι, μια εντελώς ασκητική ζωή.

Ο Πέτρος είναι προσωποποιημένος ο 101ος Ψαλμός του Δαυίδ. Ποτέ δεν χρειάστηκε να κοιτάξει το πρόσωπό του σε καθρέφτη, γιατί πάντοτε έβλεπε ξεκάθαρα τον εαυτό του στον Ψαλμό αυτό και συνέχιζε την αυτοτιμωρία του.

Είχε γεννηθεί σε ένα χωριό της Μικράς Ασίας, και στην ηλικία των 14 ετών περίπου, έφτασε στην Ελλάδα μόνος του, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, τέλη Σεπτέβρη του 1922. Από μικρός που ήταν, η μια καταστροφή στη ζωή του διαδεχόταν την άλλη. Μεγάλος πια, και μην έχοντας ούτε έναν δικό του άνθρωπο στο πλάι του στην Ελλάδα, μόνη του συντροφιά είναι οι σκέψεις του και το ημερολόγιό του. Εκείνα τον οδηγούν στο παρελθόν, στα χρόνια που είχε οικογένεια, φίλους και συγγενείς. Ενώ ο Πέτρος, με τη σκέψη του, ταξιδεύει τακτικά στη Μικρά Ασία, έρχεται μια μέρα, που φέρνει ένα γράμμα από την Αμερική, και άλλη μία, που φέρνει μια αναπάντεχη επίσκεψη στο καλύβι του. Όλα ανατρέπονται! Οι δύο γνώριμοι από το παρελθόν που τον επισκέπτονται, ξέρουν τόσο καλά τις πράξεις του Πέτρου, όσο και ο ίδιος. Η χαρά του γι’ αυτή την επίσκεψη στο καλύβι του είναι τόσο μεγάλη όση η απόσταση από τη Γη ως τον Ουρανό. Γρήγορα όμως τα συναισθήματά του θα μεταβληθούν, με όσα θα ακούσει και θα μάθει απο εκείνους τους δύο.

Είχε έρθει η ώρα για τη δίκη! Εκείνην που απέφευγε από την ηλικία των 14 ετών. Από τότε που ήταν στη Μικρά Ασία. Απαγγελία κατηγοριών. Απολογία. Υπεράσπιση. Απόφαση.

Μετά από τη δίκη, ο Πέτρος πρέπει να ταξιδέψει και πάλι αληθινά, για δεύτερη φορά στη ζωή του. Η πρώτη ήταν τότε, το ‘22. Ετούτη τη φορά όμως το ταξίδι είναι ειρηνικό, γαλήνιο, φωτεινό, ελεύθερο, και δεν θα είναι μόνος του. Μέχρι την επιστροφή του θα έχει για συντροφιά την καλύτερη όλων των ανθρώπων.

Περιμένοντας την επιστροφή του Πέτρου…

 

Κάθε Παρασκευή από 9 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2022, με ενδιάμεσες παραστάσεις και τις Τετάρτες 21 και 28 Δεκεμβρίου, στις 9μμ, με την ευκαιρία της Επετείου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, μια αληθινή ιστορία του Τότε, με βάση τη δομή και τη μορφή της Τραγωδίας (Πρόλογος, Πάροδος, Επεισόδια, Χορικά, Έξοδος) έρχεται να ανέβει στο Τώρα στη σκηνή του Χώρου Τέχνης Ασωμάτων.

 

Παίζουν

Ιωάννης Κοζής

Ειρήνη Αποστόλου

Γιάννης Διακονικόλας

Χορός

Έλενα Εσκενάζη

Αντωνία Μηλιώνη

Σοφία Σαμαρά

Τραγούδι

Αντωνία Μηλιώνη

Σοφία Σαμαρά

Κείμενο: Γιώργος Κοζυράκης

Σκηνοθεσία-εικαστικό περιβάλλον: Αλίκη Πήτερσον

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικόλας Καρανικόλας

Ενδυματολόγος: Έλενα Εσκενάζη

Β.Ενδυματολόγου: Νότα

Τεχνικός φώτων και ήχου: Γιάννης Τσούκας

Παραγωγή: Eventus

Προπώληση: TicketServices.gr

Είσοδος: 10 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ ατέλεια, ΑΜΕΑ, ανέργων

@χώρος τέχνης ασωμάτων

Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο

(δίπλα στον ΗΣΑΠ)

Τηλ: 211-8009838

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα