Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Γιάννης Κόζης…αυτός ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, συνέντευξη στη Γωγώ Φάκου

0 748

 

Γράφει η Γωγώ Φάκου, ηθοποιός – συγγραφέας – σκηνοθέτις 

 

 

 

Τον “γνώρισα” μέσα από τις ερμηνείες του και τον ξεχώρισα…κωμωδία, δράμα, αυτοσχεδιασμός…όλα τόσο εύκολα γι αυτόν τον ξεχωριστό καλλιτέχνη.

Ας τον μάθουμε καλύτερα μέσα από 10 ερωτήσεις..

1. Ηθελες πάντα να ασχοληθείς με την υποκριτική? πότε προέκυψε στην ζωή σου?

-Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μου άρεσε να κάνω τους άλλους να γελάνε,θυμάμαι η θεία μου έλεγε ότι έχω ταλέντο,προέκυψε εντελώς τυχαία,πήγαινα χορό και θα έκαναν μια παράσταση,στιγμές παλιού ελληνικού κινηματογράφου,είναι μια σκηνή όπου ο Εξαρχάκος και ο Σειληνός πέφτουν σε χαρέμι και κάνουν τις χανουμισες,,ε ναι λοιπόν το έκανα,πρώτη μου εμφάνιση στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη,αυτό ήταν,με όλη αυτή τη ζεστασιά του κόσμου που εισέπραξα μέσα λίγα λεπτά κατάλαβα ότι ανήκω εδώ.

 

2. Η οικογένεια σου τι ρόλο έπαιξε σ αυτό, και πως το δέχτηκε?

– η οικογένεια μου το δέχτηκε όμορφα δε μπορώ να πω πως είχα κάποιο πρόβλημα.

 

3. Είχες κάποιο πρότυπο κι αν ναι , βλέπεις κοινά σας σημεία τελικά?

-το πρότυπο μου από όσο με θυμάμαι ήταν ο Κώστας Χατζηχρήστος,δε μπορώ να πω πως έχω κοινά με αυτόν το γίγαντα του θεάτρου και της τηλεόρασης,το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μια φράση του με στιγμάτισε και την κρατώ ,,,ο κόσμος πλήρωσε για να γελάσει,να περάσει καλά και πρέπει εγώ να εξαργυρώσω το εισητηρίο του,ο τρόπος είναι να τον κάνω να γελασει

 

4.Ρόλος που θα ήθελες να παίξεις κι ακόμη δεν έχει προκύψει?

-δεν έχω στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο,ότι σκέφτομαι πως θέλω να κάνω ,το υλοποιω με πολύ αγάπη.

 

5. Έχεις μετανιώσει για συνεργασία?

– ναι έχω μετανιώσει.

 

 

6. Εχεις δεχθεί ανταγωνισμό, κι αν ναι ποια η δική σου στάση?

– ναι έχω δεχθεί ανταγωνισμό,η στάση μου σε όλα αυτά είναι πάντα η ίδια,αδιαφορώ και κάνω απλά τη δουλειά μου,δε θέλω να αναλώνομαι σε ανούσια πράγματα.

 

 

7. Αγιος φονιάς και Δον Καμιλο..δύο διαφορετικοί ρολοι που ομολογώ, ήσουν εξαιρετικός και στους δύο..τα..ράσα κάνουν τον παπά τελικά? η αλλιώς βοηθά το κείμενο τον ηθοποιό ή ο ηθοποιός αναδεικνύει το κείμενο?

– καταρχην να σε ευχαριστήσω που ήρθες και στις δύο παραστάσεις και για τα τόσο όμορφα λόγια σου,πολύ καλή ερώτηση,πιστεύω πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά,πιστεύω πως ένα κείμενο,είναι ένα κείμενο, ο ηθοποιός θα ζωντανέψει τα λόγια,το ρόλο,θα βγάλει συναισθήματα,άρα ο ηθοποιός αναδεικνύει το κείμενο κατά την ταπεινή μου άποψη.

 

 

8. σε βρίσκουμε στο χώρο τέχνης ασωμάτων…μιλήσε μου για το συγκεκριμένο θέατρο κ την συνεργασία σας..

– ναι με βρίσκετε στο χώρο τέχνης Ασωμάτων,το χώρο που με αγάπησε,με αγκάλιασε εμένα σαν άνθρωπο και ύστερα τις δουλειές μου,θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια την Αλίκη πητερσον για όλη τη στήριξη,τη φροντίδα,την αγάπη της προς εμένα,η σχέση μας πια έχει περάσει σε άλλο επίπεδο ,με την Αλίκη πια είμαστε οικογένεια, ευχαριστώ και το Νικόλα Καρανικόλα για την αρμονική συνεργασία που έχουμε,το θέατρο το βλέπω σαν το σπίτι μου,ήρθα να παίξω σε μια παράσταση το 2018,ξαναγύρισα το 2020 και από τότε έμεινα εδώ και είμαι ευτυχισμένος.

 

9. μελλοντικά σου σχέδια που θα θελες να μοιραστείς μαζί μας?

– μελλοντικα σχέδια,πρώτα ο Θεός η νέα σεζόν θα μας βρει με καινούρια πράγματα,για μικρούς και για μεγάλους,δε θα αποκαλύψω κάτι ακόμη ,όλα στην ώρα τους,το μόνο σίγουρο είναι πως θα βάλω όπως σε κάθε δουλειά τον καλύτερο μου εαυτό.

 

10. Και μια ευχη…

– η ευχή μου τα τελευταία χρόνια και με όσα μου έχει διδάξει η ζωή,είναι πρώτα απ’ όλα υγεία,αγάπη και φως στις ψυχές μας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα