Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Κατακόκκινο αστέρι – τσιζκέικ, γιορτινή συνταγή από τη ζαχαροπλάστρια Μαίρη Ασημακοπούλου

0 644

Κατακόκκινο αστέρι, ένα τσιζκέικ με βάση σοκολατένια, κρέμα με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα ρόδι. Μια πρωτότυπη γιορτινή συνταγή που λατρέψαμε!

 

Για τη βάση :

250 γρ. Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπισκότα σας αρέσουν, αν βάλετε μελομακάρονα και ειδικά με σοκολάτα θα το απογειώσετε!)
125 γρ. κουβερτούρα με κακάο,
λιωμένη  σε μπεν μαρί

 

Για την κρέμα :

200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

 

 

Για την μαρμελάδα ρόδι: (θα χρειαστείτε την μισή περίπου)

5-6 ρόδια3,5 ποτήρια ζάχαρη
μισό ποτήρι μέλι
χυμό από 1 λεμόνι

 

 

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Βάση:

Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα  και ανακατεύουμε καλά .
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση ή σε φόρμα αστέρι, που έχουμε καλύψει με διάφανη μεμβράνη).
Πιέζουμε απαλά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού  και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.

Κρέμα:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη,το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη και χλιαρή λευκή κουβερτούρα και  συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο  και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Όταν το γλυκό μας παγώσει, το βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε επάνω τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Στολίζουμε κατά βούληση και κατά περίσταση.

Μαρμελάδα ρόδι:

Καθαρίζουμε τα ρόδια,τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ και μετά τα σουρώνουμε για να πάρουμε τον χυμό τους.
Ρίχνουμε τον χυμό μαζί με τη ζάχαρη στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κ μόλις αρχίζει να βράζει, ξαφρίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας το λεμόνι και το μέλι.
Μόλις η μαρμελάδα μας πήξει τη κλείνουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε το καπάκι και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα, μέχρι να κρυώσει καλά.

 

 

 

Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα