Συνταγή από τη Μαίρη Ασημακοπούλου: Μους σοκολάτας σε ποτήρια, με μελομακάρονα που περίσσεψαν, τριμμένους ξηρούς καρπούς και αμαρέτο
150 ml φρέσκο γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
15 γρ. βούτυρο
50 γρ. ανάμικτοι ξηροί καρποί, θρυμματισμένοι στο μπλέντερ
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
25 γρ.Amaretto
σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες
πουράκια σοκολάτας
![](https://mylos-fx.gr/wp-content/uploads/2022/01/DSC04716-768x1024.jpg)
Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε μία μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνετε το γάλα , την κρέμα γάλακτος,το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν λιώσει η σοκολάτα ,προσθέτετε το αμαρέτο και τους ξηρούς καρπούς (κρατήστε στην άκρη 1 με 1,5 κουταλιά για το γαρνίρισμα).
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, μοιράζετε τα μελομακάρονα, αφού τα σπάσετε σε μεγάλα κομμάτια,(εγώ εδώ τα έχω σπάσει στη μέση κι έχω βάλει 3 μισά κομμάτια) σε ψηλά ποτήρια, ή και σε φόρμες.
Αφού κρυώσει αρκετά το μίγμα της σοκολάτας, ενσωματώνετε τη σαντιγί λίγη λίγη ,με απαλές κινήσεις , από πάνω προς τα κάτω,με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ομοιόρφο το αποτέλεσμα.
Γεμίζετε σχεδόν μέχρι επάνω τα ποτήρια σας και βάζετε στο ψυγείο .
Αφού παγώσει καλά , διακοσμήστε με τους υπόλοιπους τριμμένους ξηρούς καρπούς , σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες και πουράκια σοκολάτας.
instagram:
mary_asimakopoulou
https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/