Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Σοκολατένιο τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονα που μας περίσσεψαν και τριμμένα κουραμπιεδάκια στην κορυφή

0 306
Μια πρωτότυπη συνταγή της Μαίρης Ασημακοπούλου για σοκολατένιο τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονα που μας έχουν περισσέψει και τριμμένα κουραμπιεδάκια στην κορυφή!
Υλικά :
12 μελομακάρονα καλά μελωμένα
350γρ. τυρί κρέμα
150γρ. μασκαρπόνε
150γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
1 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο

 

 

Τρόπος παρασκευής :
Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.
Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.
Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

 

 

 

 

Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα