Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ανοιξιάτικη τάρτα με φράουλες, της Μαίρης Ασημακοπούλου

0 396

 

Υλικά:

Ζύμη:
100 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
240 γρ. αλεύρι για κέικ
1/2 κάψουλα βανίλιας
60 γρ. αμύγδαλα χτυπημένα σε σκόνη
1 αυγό χτυπημένο

Μαρμελάδα φράουλα :
300 γρ. Φράουλα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/2 κάψουλα βανίλιας

Τρόπος παρασκευής:
Φτιάξτε τη μπισκοτένια βάση. Χτυπήστε ζάχαρη άχνη και βούτυρο να αφρατέψουν.
Προσθέστε τον κρόκο αυγού και τη μισή βανίλια και ανακατέψτε περαιτέρω, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ.
Όταν ενωθεί, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες και την κρυσταλλική ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προς το τέλος ρίχνουμε τη μισή βανίλια και τον χυμό λεμόνι. Αφού βράσει μέχρι να πήξει, αποσύρουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα τη μισή ζύμη, κόβουμε με 20άρι τσέρκι, στρώνουμε τα τοιχώματα ομοιόμορφα, τρυπάμε τη ζύμη, απλώνουμε τα αμύγδαλα, τη μαρμελάδα που έχει κρυώσει, και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε πάλι και  αφού κόψουμε καρδιές με κουπ πατ, την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στη μαρμελάδα.
Κόψτε το περίσσευμα και στερεώστε γύρω τις κομμένες καρδιές.
Αλείψτε με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε να κρυώσει, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, κόβουμε σε κομμάτια, και διακοσμούμε με φρέσκια κρέμα και δυόσμο για να ολοκληρωθεί!

 

 

 

Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα