Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Δίχρωμο τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα και κρέμα φιστικιού, της Μαίρης Ασημακοπούλου

0 1,028
Η ζαχαροπλάστρια Μαίρη Ασημακοπούλου μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της για δίχρωμο τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα και κρέμα φιστικιού και ζαχαρούχο!

 

Υλικά:

 

50 γρ. ζάχαρη
125 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα από κέλυφος και αποφλοιωμένα
2 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας, γεμιστά
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
60 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
30 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
1 κ.γ. βανίλια, σε υγρή μορφή
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

 

 

 

     Τρόπος παρασκευής:

 

  • Πάστα φιστικιού: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φιστίκια και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σταδιακά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, χτυπώντας, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία πάστα.

 

  • Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε μια μικρή φόρμα (ή τσέρκι), διαμέτρου 20 – 22 εκ., ή σε μικρές φόρμες πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

 

  • Κρέμα: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε σαντιγί, την οποία μεταφέρουμε σε μπολ. • Χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε εκεί και χτυπάμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέτουμε την πάστα φιστικιού, ανακατεύοντας.

 

 

  •  Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε εκεί
    την κρέμα λευκής σοκολάτας, ισιώνουμε την επιφάνεια και την  βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Απλώνουμε από πάνω της την κρέμα φιστικιού, ισιώνοντας την επιφάνεια και καλύπτουμε εφαρμόζοντας επάνω της διάφανη μεμβράνη.
  • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει. Το ξεφορμάρουμε, σκορπίζουμε από πάνω τα φιστίκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

 

Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα