Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Ερωτευτείτε: Σοκολατένια τάρτα με φράουλες, της Μαίρης Ασημακοπούλου

0 525
Η συνταγή της Μαίρης Ασημακοπούλου είναι μια πρόταση για τις 14 Φεβρουαρίου, μια σοκολατένια τάρτα με μπισκοτένια βάση με αμύγδαλα, κρέμα σοκολάτας και φράουλες!!!
Ως γνωστόν σοκολάτα+φράουλα=♥️

 

 

Υλικά:
340 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ σοκολάτας
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρ. αλάτι
Φράουλες
1 πακέτο μπισκότα digestive
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. αμύγδαλα
Zάχαρη άχνη

 

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Για την βάση της τάρτας:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
Παίρνουμε μια ταρτιέρα (ή μια φόρμα με αποσπώμενο πλαϊνό σε σχήμα καρδιάς).
Στρώνουμε το μπισκότο πιέζοντας καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

 

Για την γέμιση:
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα με την ζάχαρη μέχρι μόλις να αρχίσει να βράζει.
Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και το βούτυρο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Γεμίζουμε την τάρτα και παγώνουμε λίγο ακόμα.
Στολίζουμε με φρέσκιες  φράουλες σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

 

 

Καλή απόλαυση!

 

 

Με εκτίμηση,

 

Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα