Σοκολατένιο τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονα που μας περίσσεψαν και τριμμένα κουραμπιεδάκια στην κορυφή
Μια πρωτότυπη συνταγή της Μαίρης Ασημακοπούλου για σοκολατένιο τσιζκέικ με βάση από μελομακάρονα που μας έχουν περισσέψει και τριμμένα κουραμπιεδάκια στην κορυφή!
350γρ. τυρί κρέμα
150γρ. μασκαρπόνε
150γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
1 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο
Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.
Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια
instagram:
mary_asimakopoulou
https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/