Mylos FX
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Mylos

Συνταγή από τη Μαίρη Ασημακοπούλου: Μους σοκολάτας σε ποτήρια, με μελομακάρονα που περίσσεψαν, τριμμένους ξηρούς καρπούς και αμαρέτο

0 779
Υλικά :

 

για τη σαντιγί:
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
για τη μους:
150 ml φρέσκο γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
15 γρ. βούτυρο
50 γρ. ανάμικτοι ξηροί καρποί, θρυμματισμένοι στο μπλέντερ
300 γρ.  σοκολάτα γάλακτος
25 γρ.Amaretto
Μελομακάρονα (1 με 2 για κάθε ποτήρι, ανάλογα το μέγεθος και του γλυκού ,αλλά και του ποτηριού)
για τη διακόσμηση:
σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες
πουράκια σοκολάτας

 

 

Τρόπος παρασκευής :

 

Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε μία μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνετε το γάλα , την κρέμα γάλακτος,το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν λιώσει η σοκολάτα ,προσθέτετε το αμαρέτο και τους ξηρούς καρπούς (κρατήστε στην άκρη 1 με 1,5 κουταλιά για το γαρνίρισμα).
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, μοιράζετε τα μελομακάρονα, αφού τα σπάσετε σε μεγάλα κομμάτια,(εγώ εδώ τα έχω σπάσει στη μέση κι έχω βάλει 3 μισά κομμάτια) σε ψηλά ποτήρια, ή και σε φόρμες.
Αφού κρυώσει αρκετά το μίγμα της  σοκολάτας, ενσωματώνετε τη σαντιγί λίγη λίγη ,με απαλές κινήσεις , από πάνω προς τα κάτω,με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ομοιόρφο το αποτέλεσμα.
Γεμίζετε σχεδόν μέχρι επάνω τα ποτήρια σας και βάζετε στο ψυγείο .
Αφού παγώσει καλά , διακοσμήστε με τους υπόλοιπους τριμμένους ξηρούς καρπούς , σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες και  πουράκια σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!

 

 Με εκτίμηση,
Μαίρη Ασημακοπούλου, ζαχαροπλάστρια

 

 

instagram:

mary_asimakopoulou

https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα