Συνταγή από τη Μαίρη Ασημακοπούλου: Μους σοκολάτας σε ποτήρια, με μελομακάρονα που περίσσεψαν, τριμμένους ξηρούς καρπούς και αμαρέτο
150 ml φρέσκο γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
15 γρ. βούτυρο
50 γρ. ανάμικτοι ξηροί καρποί, θρυμματισμένοι στο μπλέντερ
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
25 γρ.Amaretto
σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες
πουράκια σοκολάτας
Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο.
Σε μία μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνετε το γάλα , την κρέμα γάλακτος,το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν λιώσει η σοκολάτα ,προσθέτετε το αμαρέτο και τους ξηρούς καρπούς (κρατήστε στην άκρη 1 με 1,5 κουταλιά για το γαρνίρισμα).
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, μοιράζετε τα μελομακάρονα, αφού τα σπάσετε σε μεγάλα κομμάτια,(εγώ εδώ τα έχω σπάσει στη μέση κι έχω βάλει 3 μισά κομμάτια) σε ψηλά ποτήρια, ή και σε φόρμες.
Αφού κρυώσει αρκετά το μίγμα της σοκολάτας, ενσωματώνετε τη σαντιγί λίγη λίγη ,με απαλές κινήσεις , από πάνω προς τα κάτω,με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ομοιόρφο το αποτέλεσμα.
Γεμίζετε σχεδόν μέχρι επάνω τα ποτήρια σας και βάζετε στο ψυγείο .
Αφού παγώσει καλά , διακοσμήστε με τους υπόλοιπους τριμμένους ξηρούς καρπούς , σοκολατένιες δίχρωμες μπαλίτσες και πουράκια σοκολάτας.
instagram:
mary_asimakopoulou
https://www.instagram.com/mary_asimakopoulou/